Aceasta reteta a fost creata de o calugarita numita Hildegard von Bingen, care a trait in urma cu 800 de ani si a murit la varsta de 81 de ani.
Calugarita sustinea ca aceasta reteta ar trebui preparata de oricine pentru ca este eficienta in problemele cu inima, inclusiv in cazurile de angina pectorala.
Ingrediente
10 fire de patrunjel
1 litru de vin rosu de casa
2 linguri de otet de vin
300g de miere
Mod de preparare
Pune patrujelul intr-un litru de vin si adauga otetul. Fierbe la foc mic timp de 10 minute. Mai tarziu, adauga 300 de grame de miere si mai tine pe foc cateva minute.
Strecoara si pune in sticle incalzite care au fost spalate cu alcool puternic. Inchide-le bine.
Consuma bautura in fiecare zi. Ia o lingura pana cand elimini toate simptomele.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro