Restaurantele și cafenelele din Iași se redeschid! Ce spun autoritățile

coronavirus iasi se redeschid cafenele
numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut în Iași

Numărul cazurilor de coronavirus a scăzut în Iași, așa că autoritățile anunță redeschiderea restaurantelor și cafenelelor.

Autoritățile din Iași anunță redeschiderea cafenelelor și restaurantelor, având în vedere că numărul cazurilor a scăzut la 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Restaurantele și cafenelele se redeschid în Iași

Primarul orașului Iași, Mihai Chirica, a anunțat redeschiderea restaurantelor și a cafenelelor din oraș, dat fiind faptul că incidența cazurilor a scăzut sub 3/1000 de locuitori.

Citeste si: COVID-19 Austria: Țara intră în al treilea lockdown

Activitatea restaurantelor și cafenelelor se va desfășura la interior, fără însă a depăși capacitatea de 30% în intervalul orar 6.00-23.00. Aceleași reguli sunt valabile și pentru operatorii jocurilor de noroc.

covid 19 iasi cafenele deschise
restaurantele și cafenelele se vor redeschide în Iași [Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

"Dragi ieșeni vă aduc la cunoștință că, începând cu data de 31 decembrie 2020, între orele 6.00-23.00,

restaurantele și cafenelele din orașul nostru vor fi deschise și în interior în limita de 30% din capacitate. Vă mulțumesc pentru că ați respectat măsurile sanitare privind combaterea pandemiei și vă rog să rămâneți vigilenți pentru ca numărul de îmbolnăviri să scadă și mai mult în perioada următoare. Trebuie să fim solidari, să purtăm mască și să ne dezinfectăm mâinile, să evităm aglomerațiile și să respectăm recomandările specialiștilor din sănătate", a fost mesajul transmis de primar pe rețelele de socializare.

Citeste si: Dr. Adrian Marinescu, despre reacţiile adverse după vaccinul COVID, la 24 de ore după injectare: „Vă pot da exemplul meu”

Totuși, petrecerile și organizările de evenimente  în perioada sărbătorile sunt în continuare interzise în toate spațiile publice sau private, fie în interior sau în exterior. De asemenea, purtarea măștii de protecție atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise, rămâne obligatorie.

La fel se va întâmpla și cu interzicerea deplasărilor în intervalul orar 23.00-5.00, cu excepția cazurilor importante.

coronavirus iasi se redeschid cafenele
numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut în Iași[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

"Vom intra imediat după Crăciun în campania de vaccinare  cu o primă tranșă de 10.000 de doze. În prima etapă, va fi vaccinat personalul medical, apoi personalul esențial, iar în martie – aprilie populația generală. Vaccinarea este voluntară, dar o recomand tuturor, fiindcă este singura cale de a scăpa de pandemie. Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate foarte bune, sigure și eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene.

Dacă ne mobilizăm și ne vaccinăm, până în vară putem scăpa probabil de această pandemie. Până atunci însă trebuie să avem mare grijă și să respectăm restricțiile! Măsurile în vigoare s-au dovedit corecte și rămân obligatorii și de Crăciun, și de Anul Nou. Este interesul fiecărui român să le respecte pentru ca el, copilul sau părintele lui să nu ajungă în spital. De aceea, în timpul sărbătorilor, dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia!", a fost mesajul transmis de Klaus Iohannis pe rețelele de socializare.

 

 

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Românii vor primi bani de la stat și în 2021. Cine va beneficia de 1.450 de lei de persoană?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Medicii români, despre efectele adverse ale vaccinului anti-COVID-19: "Există posibilitatea de..."

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies