„Restaurantul ideal e atunci când oamenii pot merge la sertar să ia bani de acolo.” Chef Cătălin Scărlătescu, despre cum ar trebui să arate salarizarea într-un restaurant și ce le spune angajaților
Diana Puiu30 ianuarie 2024Actualizat: 30 octombrie 2024, 02:40
Cătălin Scărlătescu, renumitul bucătar cunoscut din show-urile culinare, a dezvăluit cum ar arăta locul de muncă ideal pentru toți cei care lucrează în bucătărie, dar și ce convenție a făcut cu angajații săi în materie de
câștigurile salariale. „În două luni mi-au crescut salariul de la 300 de dolari la 2800 de dolari. În prima lună, ei rulau foarte multă marfă și câștigau foarte puțini bani, iar după ce am apărut eu s-au speriat, adică tot oul ăla intră, ceapa tot aceeași e, s-a terminat cu ceafa de vită în buzunare. Eu am o altă viziune despre salarizare, eu nu le-aș da bani, eu le-aș da voie să muncească.
Restaurantul ideal e atunci când primii patru oameni pot merge la sertar să ia bani de acolo. Când băgați, luați-vă de acolo cât vreți voi. Eu vreau să lucreze și atunci când vin la mine să le dau 10.000 de euro, să spună „măi, țăranule, de ce doar 10.000 când puteau fi 20.000?”, a povestit chef Cătălin Scărlătescu în cadrul podcastului realizat de Mihai Morar.
„Dacă restaurantul meu face un milion de euro încasări, 7% sunt ai tăi.” Cum își dorește Cătălin Scărlătescu să lucreze cu angajații săi
Cătălin Scărlătescu își dorește să ofere bucătarilor săi un contract prin care să își ia un anumit procent din câștigurile zilnice sau lunare, iar toate sumele de bani din tipsurile făcute de bucătari și ospătari le revine acestora.
Cu toate acestea, angajații săi nu au luat niciodată bani așa cum li s-a propus și își așteaptă de foecare dată salariul. „Nu au curaj să își ia banii singuri. Eu le zic. „Fii atent aici, facem un contract frumos, iar restaurantul trebuie să facă x bani pe zi, de la 0 încolo îți dau toți banii.” Dacă restaurantul meu face un milion de euro încasări, 7% sunt ai tăi, doar tips a fost 12%.
„Restaurantul ideal e atunci când oamenii pot merge la sertar să ia bani de acolo.” Chef Cătălin Scărlătescu, despre cum ar trebui să arate salarizarea într-un restaurant și ce le spune angajaților
Diana Puiu30 ianuarie 2024Actualizat: 30 octombrie 2024, 02:40