Restricții în Bulgaria din cauza creșterii cazurilor de Covid-19. Ce nu mai au voie să facă turiștii

Restrictii in Bulgaria
Restrictii in Bulgaria din cauza Covid-19

Ce spun autoritățile despre noile restricțiile care se iau în Bulgaria din cauza creșterii numărului cazurilor de Covid-19.

Vești importante pentru românii care călătoresc în următoarea perioadă în Bulgaria.

Țara vecină a României a reintrodus restricții împotriva Covid-19. Vezi mai jos care sunt cele patru regiuni, dar și ce le este interzis turiștilor.

Din cauza numărului de cazuri noi de Covid-19, Bulgaria a decis reintroducerea unor restricții, valabile pentru cetățenii bulgari, dar și pentru turiștii care vin pe litoralul Mării Negre în vacanță.

Autoritățile bulgare au decis implementarea unor măsuri pentru protecția populației, precum și pentru protecția turiștilor care merg în Bulgaria pentru concediu.

Citeste si: Raed Arafat, declarații despre purtarea măștii și carantină! Ce anunță șeful DSU?

Masca de protectie
Masca de protectie revine obligatorie[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Masca sanitară, din nou obligatorie în România? Anunțul ministrului Sănătății, Alexandru Rafila

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Astfel, cele patru zone în care au fost reintroduse restricțiile împotriva Covid-19 sunt Varna, Pleven, Shumen și Targovishte.

Astfel, în Varna a devenit obligatorie masca de protecție în magazine și în trasnportul în comun, precum și în farmacii, instituții publice, stații de autobuz și administrații. De asemenea, părinții care își duc copiii la grădiniță în ultima lună a verii trebuie să știe că urmează verificări intense pentru ca micuții să nu fie infectați.

În plus, persoanele care au rude internate în spital nu le pot vizita decât dacă acestea sunt internate mai mult de cinci zile.

Al doilea oraț cu restricții impuse este Pleven. În acest oraș, masca redevine obligatorie în mijloacele de transport în comun, precum și în spitale, farmacii sau instituții publice.

Citeste si: Ce se întâmplă dacă pui un dop de plută în frigider. Rezultatul este uimitor

Bulgaria restrictii 2022
Bulgaria restrictii 2022 pentru turisti[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

În Shumen și în Targovishe tursiștii trebuie să poarte masca de protecție.

De asemenea, distanțarea socială revine și se impune în centrele comerciale.

 

Informații importante pentru românii care ajung în Bulgaria

 

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro/node/51904, https://www.mae.ro/travel-conditions/3677, http://sofia.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, informează mae.ro.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies