Află ce trebuie să le faci castraveților înainte de a-i pregăti pentru sezonul rece.
Odată ce vara este pe sfârșite, gospodinele nu mai contenesc cu treabă pentru a pune pe rafturile din cămară cele mai bune murături. Pe lângă, zacuscă, bulion, gogonele și alte legume murate, castraveții murați își au locul pe cinste pe raftul din cămara oricărei gospodine.
Însă nu mulți sunt cei care cunosc secretul celor mai buni castraveți murați.
Cum alegi cei mai buni castraveți pentru pus la borcan
Citeste si: Care este ingredientul minune care se pune pe cartofii prăjiți. Nu vei mai schimba această rețetă
Secretul oricărui borcan de murături constă în calitatea legumelor alese. Astfel, pentru a avea parte de murături cât mai bune și care să reziste cât mai mult timp, trebuie să alegem cu grijă legumele.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Există diferite soiuri de castraveți. Cei care trebuie folosiți la murături sunt castraveții scurți în lungime și mai tari decât legumele clasice.
De asemenea, castraveții murați trebuie puși la borcane imediat după ce au fost culeși. Nu așteptați ca aceștia să se înmoaie.
Trucul gospodinelor pentru a păstra castraveții tari
Citeste si: Vinete la borcan. Rețeta pe care orice gospodină ar trebui să o știe
În cazul în care nu puteți pune castraveții la murat imediat, lăsați-i scufundați într-un vas cu apă cu gheață, în frigider, cel puțin 30 de minute înainte de a-i pune în conservă. Această tehnică îi va ajuta să se mențină tari.
Nu uitați să îndepărtați și părțile inferioare ale castraveților înainte de a-i pune la borcan. Florile trebuiesc tăiate deoarece conțin enzime care pot face castraveții să se înmoie în borcane.
Pentru a beneficia de un gust cât mai bun al castraveților murați, îi puteți introduce în lapte ușor sărat. Astfel veți îndepărta gustul de amărăciune.
Nu uitați nici de pregătirea borcanelor. Puteți pune câte o frunză de stejar sau una de struguri pentru ca legumele să-și păstreze coaja crocantă. Dacă nu aveți la îndemână niciuna dintre acestea, puteți adăuga o jumătate de linguriță de ceai negru vrac în fiecare borcan cu castraveți.