Vinete la borcan. Rețeta pe care orice gospodină ar trebui să o știe

Rețetă simplă și rapidă pentru vinetele la borcan  
Rețetă simplă și rapidă pentru vinetele la borcan  

Metoda simplă și rapidă prin care poți pune vinete la borcan.

Odată cu sfârșitul verii, gospodinele pregătesc cămara pentru sezonul rece. Pe rafturile cămării se numără diferite alimente specifice sezonului cald, conservate astfel încât să poată fi consumate și în momentul când nu se mai găsesc în grădină.

Pe lângă zacusca de vinete, poți adăuga pe raftul cămării și borcane cu vinete coapte.

Rețetă simplă și rapidă pentru vinetele la borcan  

Citeste si: Cea mai bună rețetă de pepeni murați. Secretul gospodinelor pricepute

Rețetă simplă și rapidă pentru vinetele la borcan  
Rețetă simplă și rapidă pentru vinetele la borcan  [Sursa foto: freepik]
         

Pe lângă faptul că această rețetă de vinete la borcan te va ajuta să păstrezi gustul savuros al vinetelor coapte, va contribui și la economia propriului buget. Nu ai nevoie de multe ingrediente, astfel poți face liniștit economie și te poți bucura în continuare de un preparat ușor de făcut și foarte bun la gust.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Principalul ingredient al acestei rețete sunt vinetele. Pe lângă acestea trebuie să ai la îndemână sare, ulei și borcane de sticlă.

Alege un kg de vinete și coace-le bine. Le poți coace atât în cuptor, pe o tavă, cât și pe flacăra aragazului, iar dacă stai la curte poți face un foc și să le coci pe pirostrii.

Astfel, te vei bucura de gustul autentic al vinetelor coapte.

Pentru decojirea și tocarea vinetelor folosește o lingură de lemn. Evită folosirea obiectelor din inox. Acestea schimbă gustul vinetelor și își pierd din savoare.

După ce ai tocat vinetele, amestecă-le cu o linguriță de sare neiodată și 3-4 linguri de ulei. Compoziția obținută o vei așeza în borcane. Nu uita ca borcanele să fie bine sterilizate!

Umple borcanele cu grijă cam ¾ și toarnă deasupra lor 1 cm de ulei de floarea soarelui, astfel încât uleiul să permită închiderea borcanului cu capac.

Sterilizarea borcanelor

Citeste si: Cât timp este indicat să se păstreze vinetele coapte la congelator. Gospodinele ar trebui să știe acest truc

După ce v-ați asigurat că borcanul s-a închis trebuie să le puneți din nou la sterilizat.

Puneți-le într-o oală cu apă rece, astfel încât să nu ajungă la gura vasului pentru a evita spargerea borcanelor. Lăsați oala să dea in clocot, la foc mic timp de o oră. Apoi, lăsați-le în aceeași oală și acoperiți-le cu șervețele groase până a doua zi. Repetați procesul a doua zi.

Scoateți borcanele, spălați-le și ștergeți-le cu un prosop. Puneți etichete pe ele și așezați-le pe un raft în cămară.

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Andreea Mantea a dezvăluit cum a reuşit să slăbească

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies