Vinetele sunt un fel de mâncare pe care foarte mulți oameni îl adoră. Au un gust delicios și pot fi integrate în foarte multe rețele răcoritoare. Gospodinele aleg să le coacă, iar apoi să le țină pentru o perioadă mai lungă de timp în congelator, în borcane, pentru a le mânca în anotimpurile ce urmează.
Care este secretul vinetelor coapte ținute la congelator
Vinetele coapte nu se țin la congelator foarte multe luni, deoarece dacă a trecut prea mult timp, acestea își vor pierde proprietățile benefice pentru sănătate. Dacă le vei consuma înainte de noul sezon, vei putea avea parte de calitățile nutriționale pe care le oferă.
Vinetele sunt foarte bogate în fibre și au foarte puține calorii, iar acest fel de mâncare poate ajuta orice persoană care își dorește să slăbească.
Citeste si: De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine
Ce greșeală fac multe gospodine
O porție de vinete coapte își pierde, atunci când este băgată la congelator, aproximativ 25% din substanțele minerale.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Dacă te-ai hotărât să coci vinetele, iar apoi să le bagi la congelator, trebuie să ții cont de aceste sfaturi.
Selecția și pregătirea legumelor contează foarte mult. Culoarea trebuie să fie una uniformă, fermă și strălucitoare și să nu prezinte adâncituri sau puncte negre.Trebuie să reții aceste detalii
Cum procedezi cu vinetele coapte? Taie codița și dă coaja de pe vinete. Umple un lighean cu apă și adaugă 50 de grame de sare. Înmoaie vinetele în apa sărată cam 30 de minute.
Clătește-le bine, eliminând sarea de pe suprafața lor. Întinde mai multe șervețele de hârtie, apoi pune legumele deasupra și acoperă cu un prosop.Pentru vinetele coapte se taie codița și se dă coaja de pe vinete, apoi se umple un lighean cu apă și se adaugă 50 de grame de sare. Ulterior, înmuiați vinetele în apă sărată, aproximativ 30 de minute, clătiți-le bine și eliminați sarea de pe ele.
În timp ce vinetele se usucă, pregătește hârtie de copt și învelește un fund lat. Așază legumele uscate pe el și bagă-le la congelator, aproximativ o oră, iar apoi scoate-le, înfășoară fiecare vânătă în folie de plastic, apoi bag-o în două pungi de plastic.
Citeste si: Cum se taie ceapa, fără să lăcrimezi. Ce truc te poate scăpa de această problemă
Citeste si: Cum scăpăm de mirosul din coșul de gunoi. Care este trucul cu absorbante