Cât timp este indicat să se păstreze vinetele coapte la congelator. Gospodinele ar trebui să știe acest truc

Cât timp este indicat să se păstreze vinetele coapte la congelator. Gospodinele ar trebui să știe acest truc
Cât timp este indicat să se păstreze vinetele coapte la congelator. Gospodinele ar trebui să știe acest truc

Vinetele sunt un fel de mâncare pe care foarte mulți oameni îl adoră. Au un gust delicios și pot fi integrate în foarte multe rețele răcoritoare. Gospodinele aleg să le coacă, iar apoi să le țină pentru o perioadă mai lungă de timp în congelator, în borcane, pentru a le mânca în anotimpurile ce urmează.

 Care este secretul vinetelor coapte ținute la congelator

Vinetele coapte nu se țin la congelator foarte multe luni, deoarece dacă a trecut prea mult timp, acestea își vor pierde proprietățile benefice pentru sănătate. Dacă le vei consuma înainte de noul sezon, vei putea avea parte de calitățile nutriționale pe care le oferă.

Vinetele sunt foarte bogate în fibre și au foarte puține calorii, iar acest fel de mâncare poate ajuta orice persoană care își dorește să slăbească.

Fibrele se deplasează lent prin tractul digestiv și dau senzația de plin, ceea ce este un real ajutor atunci când este perioada postului.

Cât timp este indicat să se păstreze vinetele coapte la congelator
Cât timp este indicat să se păstreze vinetele coapte la congelator[Sursa foto: Unsplash]

Citeste si: De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine

Ce greșeală fac multe gospodine

O porție de vinete coapte își pierde, atunci când este băgată la congelator, aproximativ 25% din substanțele minerale.

În concluzie, nu este indicat să fie ținute la congelator mai mult de jumătate de an. Aceste legume nu trebuie gătite în mult ulei sau combinate în mâncăruri prăjite, deoarece au o capacitate mare de a absorbi grăsimile și sunt greu de digerat.     

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Dacă te-ai hotărât să coci vinetele, iar apoi să le bagi la congelator, trebuie să ții cont de aceste sfaturi.

Selecția și pregătirea legumelor contează foarte mult. Culoarea trebuie să fie una uniformă, fermă și strălucitoare și să nu prezinte adâncituri sau puncte negre.

Trebuie să reții aceste detalii

Cum procedezi cu vinetele coapte? Taie codița și dă coaja de pe vinete. Umple un lighean cu apă și adaugă 50 de grame de sare. Înmoaie vinetele în apa sărată cam 30 de minute.

Clătește-le bine, eliminând sarea de pe suprafața lor. Întinde mai multe șervețele de hârtie, apoi pune legumele deasupra și acoperă cu un prosop.

Pentru vinetele coapte se taie codița și se dă coaja de pe vinete, apoi se umple un lighean cu apă și se adaugă 50 de grame de sare. Ulterior, înmuiați vinetele în apă sărată, aproximativ 30 de minute, clătiți-le bine și eliminați sarea de pe ele.

Se vor întinde mai multe șervețele de hârtie și se pun legumele deasupra. În final, se vor acoperi cu un prosop.

În timp ce vinetele se usucă, pregătește hârtie de copt și învelește un fund lat. Așază legumele uscate pe el și bagă-le la congelator, aproximativ o oră, iar apoi scoate-le, înfășoară fiecare vânătă în folie de plastic, apoi bag-o în două pungi de plastic.

La sfârșit, pune legumele la congelator pentru anotimpul rece. Atunci când vei avea poftă de o mâncare ușoară, scoate câteva pachețele cu vinete coapte și gătește-le cum îți vei dori.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum se taie ceapa, fără să lăcrimezi. Ce truc te poate scăpa de această problemă

Citeste si: Cum scăpăm de mirosul din coșul de gunoi. Care este trucul cu absorbante

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce se întâmplă dacă tastezi codul 62 pe telefon. Funcțiile secrete ale mobilelor

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies