Chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta covrigilor de casă.
Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, cum pregătește covrigii pufoși pe care îi servește dimineața cu iaurt grecesc.
Care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru covrigii de casă
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- Făină-350 gr
- Sare
- Praf de copt
- Mix de semințe
- Ou
- Zahăr
Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, cum pregătește aluatul pentru covrigii preparați acasă și care sunt ingredientele necesare. „Vă propun o rețetă de covrigi cu iaurt grecesc, perfectă penrtu dimineață. Nu avem nevoie de foarte multe ingrediente, ci de făină, zahăr, praf de copt, sare, mix de semințe, un ou și iaurt grecesc, perfect pentru genul acesta de aluat. Avem nevoie de 450 de gr de iaurt și 350 gr de făină. Punem praful de copt, zahărul și sarea și amestecăm compoziția de aluat. Am un ou bătut din care am spus cam trei sferturi, iar restul păstrăm pentru pus pe deasupra. Amestecăm cu lingura, apoi luăm la mână. Dacă aluatul este un pic mai moale, mai adăugăm făină. Ideea e că aluatul nu trebuie să fie nici foarte moale, dar nici foarte tare, se reglează din făină. După ce este gata, îl las să se odihnească cam 5-10 minute și după îi formez. E puțin lipicios, dar așa trebuie să fie. Împart aluatul în 6, vor fi mai mari. Punem puțină făină să îi putem da o formă.”, a povestit chef Sorin Bontea.
Cât timp trebuie să stea la cuptor covrigii pentru a ieși pufoși
Chef Sorin Bontea a explicat cum modelează covrigii și cât timp trebuie să stea aceștia la cuptor pentru a ieși pufoși și perfecți pentru micul dejun. „După ce am tăiat formele, îi mai luăm la mână și îi împachetăm. Întindem aluatul mai gros în mijloc și marginile mai subțirele.