Rețeta covrigilor de casă pentru un mic dejun cu iaurt grecesc a lui chef Sorin Bontea. „Grași și frumoși”

Rețeta covrigilor de casă pentru un mic dejun cu iaurt grecesc a lui chef Sorin Bontea. „Grași și frumoși”
Rețeta covrigilor de casă pentru un mic dejun cu iaurt grecesc a lui chef Sorin Bontea. „Grași și frumoși”

Chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta covrigilor de casă.

Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, cum pregătește covrigii pufoși pe care îi servește dimineața cu iaurt grecesc.

Care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru covrigii de casă

Citește și: „Asta e și ideea, am învățat-o de la indieni.” Secretul condimentelor în rețeta de chilli con carne a lui chef Sorin Bontea!

Chef Sorin Bontea
Chef Sorin Bontea[Sursa foto: Facebook]

Citește și: „Puneți la călit legumele în puțin ulei, dar nu le rumeniți.” Rețeta de ciorbă cu cartofi și afumătură a lui chef Florin Dumitrescu

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ingrediente:

  • Făină-350 gr
  • Sare
  • Praf de copt
  • Mix de semințe
  • Ou
  • Zahăr

Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, cum pregătește aluatul pentru covrigii preparați acasă și care sunt ingredientele necesare. „Vă propun o rețetă de covrigi cu iaurt grecesc, perfectă penrtu dimineață. Nu avem nevoie de foarte multe ingrediente, ci de făină, zahăr, praf de copt, sare, mix de semințe, un ou și iaurt grecesc, perfect pentru genul acesta de aluat. Avem nevoie de 450 de gr de iaurt și 350 gr de făină.

Punem praful de copt, zahărul și sarea și amestecăm compoziția de aluat. Am un ou bătut din care am spus cam trei sferturi, iar restul păstrăm pentru pus pe deasupra. Amestecăm cu lingura, apoi luăm la mână. Dacă aluatul este un pic mai moale, mai adăugăm făină. Ideea e că aluatul nu trebuie să fie nici foarte moale, dar nici foarte tare, se reglează din făină.  După ce este gata, îl las să se odihnească cam 5-10 minute și după îi formez.
E puțin lipicios, dar așa trebuie să fie. Împart aluatul în 6, vor fi mai mari. Punem puțină făină să îi putem da o formă.”,
a povestit chef Sorin Bontea.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

 

Cât timp trebuie să stea la cuptor covrigii pentru a ieși pufoși

Chef Sorin Bontea a explicat cum modelează covrigii și cât timp trebuie să stea aceștia la cuptor pentru a ieși pufoși și perfecți pentru micul dejun.  „După ce am tăiat formele, îi mai luăm la mână și îi împachetăm. Întindem aluatul mai gros în mijloc și marginile mai subțirele.

La capăt lipesc. Am aranjat în tavă o hârtie de copt cu teflon și câteva picături de ulei de măsline. Ung cu oul rămas, pun niște sare grunjoasă și mixul de semințe. Bag la cuptor la 180 de grade, timp de 30 de minute. Depinde de cuptor dacă e gaz sau electric, dar după 20 de minute să vă uitați la ei. Arată superb. Se mănâncă cu iaurt. Grași și frumoși.
Rețeta mea de covrigi, numărul 1 când vine vorba de o gustare de dimineață.”,
a spus Sorin Bontea.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

„Sunt foarte bune a doua zi, reci, de la frigider!” Rețeta de cremă de zahăr ars a lui chef Sorin Bontea

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies