Aripioarele de pui crocante reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de aripioare de pui crocante. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase aripioare de pui crocante, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Aripioare de pui crocante
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de aripioare de pui crocante, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 2 ore și 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – 3 ore
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Aripioare de pui crocante
- o lingură și jumătate de sos de soia
- o lingură de ketchup
- o linguriță de pastă de ghimbir
- o linguriță de pastă de usturoi
- o linguriță de piper negru măcinat
- sare (după gust)
- un pliculeț de praf de la tăiței instant (opțional)
- 500 de grame de aripioare de pui, cu piele
- un bol mic de făină
- un sfert de bol mic de amidon de porumb
- sare (după gust)
- praf de usturoi (după gust)
- pudră de chili (după gust)
- un praf de pudră de turmeric
- apă
- ulei
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rulouri de primăvară cu legume. O gustare perfectă din bucătăria chinezească!
Mod de preparare - Aripioare de pui crocante
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari. Așadar, vom adăuga în bol o lingură și jumătate de sos de soia, o lingură de ketchup, o linguriță de pastă de ghimbir, o linguriță de pastă de usturoi, o linguriță de piper negru măcinat, sare (după gust) și un pliculeț de praf de la tăiței instant (opțional). Aceste ingrediente se vor amesteca cu ajutorul unei linguri.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de 500 de grame de aripioare de pui, cu piele, pe care le vom pune în bolul cu sosul preparat. Începem să le amestecăm cu mâna, pentru a ne asigura că sosul va ajunge pe întreaga suprafață a aripioarelor. Puiul se lasă la marinat, pentru aproximativ 2 ore.
Pasul 3. Într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga un bol mic de făină, un sfert de bol mic de amidon de porumb, sare (după gust), praf de usturoi (după gust), pudră de chili (după gust), un praf de pudră de turmeric, iar cu ajutorul unui tel, le vom combina pe toate.
Pasul 4. După intervalul de timp în care aripioarele de pui au stat la marinat, le vom lua rând pe rând și le vom trece prin amestecul de ingrediente din bol și le vom acoperi cât de mult putem.
Citește și: Rețetă de somon cu legume. Când nu aveți timp și idei, poate fi un preparat rapid, echilibrat și delicios!
Pasul 5. Odată ce am terminat cu acest pas, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga apă. Aripioarele se vor trece, tot rând pe rând, nu toate deodată, prin acea apă. Mai exact, vom lua câte o aripioară și o vom pune în bolul cu apă, pe care o vom lăsa preț de aproximativ jumătate de minut, apoi o vom lua și o vom trece iar prin amestecul de ingrediente format. Procesul se repetă pentru toate celelalte aripioare.
Pasul 6. Odată ce am trecut toate aripioarele de 2 ori prin amestecul de ingrediente și o dată prin apă, le vom pune într-o tigaie de dimensiuni mai mari, în care am adăugat ulei din belșug, pentru a le prăji la foc mediu spre mare. Aripioarele se prăjesc pentru aproximativ 20 de minute.
Pasul 7. După acest interval de timp, vom scoate aripioarele din tigaie, cu ajutorul unei site, cât să se scurgă bine uleiul, și le vom transfera pe o farfurie. Se pot servi cu ketchup, câteva fâșii de morcovi și salată verde (după preferințe), iar rețeta este gata!
Aripioarele de pui crocante sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă delicioasă de Quiche Lorraine. O să fi pe placul întregii familii!