Somonul cu legume reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de somon cu legume. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos somon cu legume, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de somon cu legume
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de somon cu legume, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 40 minute
Timp total – o oră și 10 minute
Porții – 4 persoane
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente – somon cu legume
Ingrediente pentru somon
- un sfert de cană de sos de soia
- 2 lingurițe de făină
- 3 linguri de oțet
- o linguriță de paprica
- 4 bucăți de file de somon
Ingrediente pentru sosul alb de cremă de unt cu usturoi
- ulei
- o ceapă roșie
- 2 căței de usturoi
- o jumătate de cană de vin alb
- 2 cuburi de unt (la temperatura camerei)
- un sfert de cană de smântână lichidă
- zeama de la o lămâie
- o lingură de mărar
- sare
- piper
Ingrediente pentru garnitură
- 20 de bucăți de varză de Bruxelles
- 20 de morcovi mici (baby carrots)
- conopidă
- broccoli
- praf de usturoi
- piper negru măcinat
- ulei de măsline
- câteva felii de lămâie
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane.
Mod de preparare - somon cu legume
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga un sfert de cană de sos de soia și 2 lingurițe de
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de 4 bucăți de file de somon. Le vom lua rând pe rând și le vom da prin sosul obținut anterior.
Atenție însă! Bucățile de somon trebuie să fie date pe toate părțile cu acest sos. După ce am trecut fiecare bucată de somn prin sos, le vom pune pe toate în bol și le vom lăsa la pătruns, timp de aproximativ 15-20 de minute.Pasul 3. Între timp, ne vom ocupa și de prepararea legumelor noastre. Puteți folosi orice legume doriți (după preferințe), însă astăzi vom avea nevoie de varză de Bruxelles, conopidă, baby carrots și broccoli. Așadar, vom avea nevoie de aproximativ 20 de bucăți de varză de Bruxelles, pe care le vom tăia în două și le vom adăuga într-o tavă de dimensiuni potrivite. Alături de aceasta vom adăuga aproximativ 20 de morcovi mici( baby carrots), cu câteva bucățele de conopidă și broccoli (după preferințe). Peste toate acestea vor presăra o linguriță de praf de usturoi, o linguriță de piper negru măcinat și 2-3 linguri de ulei de măsline. Amestecăm bine, iar deasupra acestora, vom adăuga și bucățile de file de somon, care se vor stropi cu sosul în care l-am marinat anterior. Tava se va introduce la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la o temperatură de 220 de grade Celsius.
Citește și: Nuci umplute cu cremă de caramel, după rețeta bunicii
Pasul 4. În acest timp, ne vom ocupa și de prepararea sosului alb de cremă de unt cu usturoi. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni potrivite, pe care o vom pune pe aragaz și adăugăm puțin ulei. Mai departe, vom tăia în cubulețe mici, o ceapă roșie, dar și 2 căței de usturoi, pe care le vom adăuga direct în tigaia noastră. La distanță de aproximativ 5 minute, vom adăuga și o jumătate de cană de vin alb și vom mai amesteca din când în când, până când va începe să clocotească și să se reducă din consistență. Imediat apoi, vom adăuga și 2 cuburi de unt (la temperatura camerei) și un sfert de cană de smântână lichidă. Cu ajutorul unei spatule, vom mai amesteca și așteptăm să se îngroașe. Adăugăm apoi și zeama de la o lămâie și o lingură de mărar tocat în prealabil. Spre final vom adăuga și sare și piper (după gust).
Pasul 5. Acum că atât sosul nostru este gata, cât și somonul și legumele, le vom așeza pe o farfurie pentru a le servi. Luăm o bucată de somon și o așezăm pe o farfurie, iar lângă aceasta vom pune o bază de sos alb, peste care vom adăuga legumele noastre gustoase, alături de câteva felii de lămâie și este gata!
Somonul cu legume este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Cheesecake La Viña, cunoscut sub denumirea ca cheesecake ars