Puiul și orezul Bourbon reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pui și orez Bourbon. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos pui și orez Bourbon, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de pui și orez Bourbon
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pui și orez Bourbon, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 10 minute
Timp de preparare – 10 minute
Timp total – 20 minute
Porțîi – 4 persoane
Ingrediente – pui și orez Bourbon
Ingrediente pentru pui
- o casoletă de 1,3 kilograme de mix de pui (aripi, pulpe inferioare, pulpe superioare dezosate)
- amidon de porumb
- ulei de măsline
- o legătură de ceapă verde
Ingrediente pentru sos
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 8 căței de usturoi
- 8 ml Bourbon
- 80 ml sos de soia
- 120 ml supă de pui
- 70 g zahăr brun
- praf de ceapă
- ghimbir măcinat
- fulgi de ardei
Ingrediente pentru orez
- 200 ml apă
- 100 g orez
Ingrediente pentru decor
- ceapă verde
- pătrunjel
- ardei gras verde
- lămâie
Citește și: Rețetă de curcan la cuptor. O friptură fragedă, demnă de o masă festivă
Mod de preparare - pui și orez Bourbon
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a toca puțin usturoi, mai exact 8 căței de usturoi, pe care ulterior îi vom pune într-un bol de dimensiuni mici.
Pasul 2. Apoi ne vom ocupa și de carnea noastră de pui.
Pasul 3. Acum ne vom ocupa de prepararea sosului.
Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 8 mililitri de Bourbon, împreună cu 80 de mililitri de sos de soia, 120 de mililitri de supă de pui, 70 de grame de zahăr brun, o jumătate de linguriță de praf de ceapă, o jumătate de linguriță de ghimbir măcinat, un sfert de linguriță de fulgi de ardei, iar cu ajutorul unei lingurițe vom amesteca toate ingredientele, până când zahărul se va dizolva.Pasul 4. Într-o tigaie de dimensiuni mai mari, vom adăuga 2 linguri de ulei de măsline și așteptăm să se încingă. Abia atunci vom adăuga, cu ajutorul unui clește, bucățile de pui, rând pe rând. Ne dorim ca puiul să se caramelizeze și să devină crocant. Când observăm că a început să se rumenească pe o parte, îl vom întoarce, iar când devine auriu, îl transferăm într-un bol.
Citește și: Rețetă de pui fript și cartofi prăjiți
Pasul 5. În aceeași tigaie și în același ulei, vom adăuga și usturoiul tăiat mărunt și-l vom găti aproximativ 1 minut. Pentru că nu ne dorim să se ardă, vom amesteca din când în când. După acest minut, vom adăuga și sosul nostru delicios, amestecăm și reducem focul la minim. Atunci când a început să clocotească, vom adăuga și puiul și continuăm să gătim la foc mic, până când sosul începe să se îngroașe și să se reducă.
Pasul 6. În acest timp, vom tăia o legătură de ceapă verde, în cubulețe mici și adăugăm majoritatea cantității în tigaie, dar mai păstrăm și pentru final, să ornăm preparatul nostru delicios.
Pasul 7. Acum ne vom ocupa și de prepararea orezului nostru. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 200 de mililitri de apă, alături de 100 de grame de orez. Se gătește la foc mediu și se aduce la fierbere, până dă în clocot. Abia atunci vom reduce focul la mediu spre mic și acoperim cu un capac. Se gătește timp de aproximativ 10-15 minute. Apoi focul se oprește, iar orezul se lasă să se răcească timp de 10 minute.
Pasul 8. Acum că atât puiul nostru Bourbon, cât și orezul sunt gata, le putem lua de pe foc și putem asambla farfuria noastră. Așezăm orezul, peste care putem turna sosul de la bucățile de pui, iar deasupra așezăm și aripioarele și copanele. Preparatul se ornează cu câteva cubulețe de ceapă verde, pătrunjel, ardei gras verde și câteva felii de lămâie și este gata!
Puiul și orezul Bourbon sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de salată Caprese. Este o salată simplă și delicioasă din Capri!