Banana Bread reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Banana Bread. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Banană Bread, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Banana Bread
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Banana Bread, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 10 minute
Timp de preparare – 50 minute
Timp total – o oră
Porții – 12 bucăți
Ingrediente – Banana Bread
- 3 banane de dimensiuni mai mari
- 220 g făină
- un praf de sare (după gust)
- o linguriță de scorțișoară
- o linguriță de bicarbonat de sodiu
- 150 g zahăr brun
- 120 g unt (la temperatura camerei)
- 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
- o esență de vanilie
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus, dar și 2 tăvi de cuptor.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețeta de Clătite cu miere și fulgi de migdale, cu care îți poți face dimineața mai gustoasă!
Mod de preparare - Banana Bread
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupă de pregătirea bananelor. Așadar, vom avea nevoie de 3 banane de dimensiuni mai mari, pe care le vom așeza direct într-o tavă de cuptor, fără să le decojim, pentru a le coace.
Tava se va introduce la cuptor, timp de aproximativ 15 minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor.Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 220 de grame de făină și un praf de sare (după gust), o linguriță de scorțișoară și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Cu ajutorul unui tel, vom amesteca toate ingredientele adăugate în bol.
Pasul 3. Acum a venit timpul să ne ocupăm de bananele noastre, odată ce s-au răcit. Așadar, vom lua fiecare banană în parte, iar cu ajutorul unui cuțit vom tăia, cu grijă, coaja acestora, pentru a o îndepărta mai ușor. Le vom pune direct într-un bol de dimensiuni mai mari, iar cu ajutorul unei furculițe le vom pasa, pentru a rezulta o textură cât mai cremoasă cu putință.
Pasul 4. Într-un alt bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga 150 de grame de zahăr brun, însă nu înainte de a sfărâma cu ajutorul mixerului, 120 de grame de unt (la temperatura camerei). Continuăm să mixăm, pentru ca untul să se îmbine uniform cu cantitatea de zahăr adăugată. Imediat apoi, cu ajutorul unei spatule, vom lua conținutul de pe marginea bolului, moment în care vom adăuga și 2 ouă întregi (la temperatura camerei), însă pe rând.
Continuăm să amestecăm cu mixerul, pentru ca acestea să se încorporeze. A venit timpul să adăugăm și o esență de vanilie, dar și bananele pe care le-am pasat. Amestecăm tot cu o spatulă.Citește și: Rețetă de Fursecuri cu înghețată de vanilie. Un desert care îți va aduce aminte de vară!
Pasul 5. A venit timpul să amestecăm acest conținut cu făină și sarea din celălalt bol, ceea ce vom și face. Așadar, turnăm și amestecăm totul, cu o spatulă.
Pasul 6. Vom avea nevoia acum și de o tavă de cuptor, însă rotundă, pe care o vom unge cu unt (la temperatura camerei). Compoziția pentru deliciosul nostru desert se va turna în tava de cuptor, pe care o vom introduce la cuptor la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ o oră.
Pasul 7. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, cât și banana bread din tavă, iar rețeta este gata!
Banana Bread este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de tort catifea roșie, cunoscut ca tort red velvet