Rețetă de Fursecuri cu înghețată de vanilie. Un desert care îți va aduce aminte de vară!

fursecuri cu inghetata de vanilie
Rețetă de Fursecuri cu înghețată de vanilie

Fursecurile cu înghețată de vanilie reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  fursecuri cu înghețată de vanilie. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase fursecuri cu înghețată de vanilie, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Fursecuri cu înghețată de vanilie

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  fursecuri cu înghețată de vanilie, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 10 minute

Timp de răcire  – 6 ore

Timp total  – 6 ore și 40 minute

Porții  – 8 persoane

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ingrediente – Fursecuri cu înghețată de vanilie

Ingrediente pentru fursecuri

  • 100 g zahăr granulat
  • 100 g unt (la temperatura camerei)
  • un ou (la temperatura camerei)
  • o esență de vanilie sau rom (la alegere)
  • 100 g fulgi de ciocolată
  • 250 g făină
  • praf de copt
  • bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri de praf de cacao
  • sare (după gust)
  • ciocolată (pentru decor)

Ingrediente pentru înghețată de vanilie

  • 250 g smântână lichidă
  • 500 g lapte condensat îndulcit
  • o esență de vanilie

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai simpla reteta de fursecuri cu inghetata de vanilie
Rețetă de Fursecuri cu înghețată de vanilie[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Brioșe pufoase cu ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Bune de savurat cu un pahar de lapte!

Mod de preparare - Fursecuri cu înghețată de vanilie

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de bolul de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 100 de grame de  zahăr granulat  și 100 de grame de  unt  (la temperatura camerei).

Cu ajutorul unui mixer, vom amesteca foarte bine cele două ingrediente, pentru a se încorpora. La scurt timp, vom adăuga și un  ou  (la temperatura camerei), o  esență de vanilie sau rom  (la alegere), dar și 100 de grame de fulgi de  ciocolată  (după preferințe). Continuăm să mixăm.

Pasul 2.  Mai departe, vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 250 de grame de  făină, un  praf de copt, un praf de  bicarbonat

de sodiu, 2 linguri de  praf de cacao  și  sare  (după gust). De această dată, ingredientele se vor amesteca cu ajutorul unui tel.

Pasul 3.  A venit timpul să amestecăm ingredientele uscate cu cele umede. Așadar, treptat, vom adăuga din bol, ingredientele umede, peste cele uscate, amestecând continuu.

Pasul 4.  Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor, în care am așezat hârtie de copt, pentru ca mai apoi, folosindu-ne de o lingură, vom începe

să formăm mici biluțe pe care le vom așeza în tavă, până când toată compoziția fursecurilor se va termina. Ulterior, tava se va introduce la cuptor, la o temperatură de  180 de grade Celsius, timp de aproximativ  10 minute.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

cea mai buna reteta de fursecuri cu inghetata de vanilie
Rețetă de Fursecuri cu înghețată de vanilie[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Fursecuri cu zmeură. Un deliciu pentru cei mici, dar și pentru cei mari!

Pasul 5.  A venit timpul să ne ocupăm și de prepararea înghețatei de vanilie. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 250 de mililitri de  smântână lichidă,  pe care o vom amesteca folosind un mixer, până în momentul în care   vom obține o textură cât mai cremoasă cu putință. În continuare, este nevoie să mai adăugăm și 500 de grame de  lapte condensat îndulcit, împreună cu o  esență de vanilie. Continuăm să amestecăm, însă de această dată, cu ajutorul unei spatule, iar mai apoi cu mixerul. Compoziția rezultată se acoperă cu folie  alimentară  și se pune la congelator timp de  6 ore.

Pasul 6.  A venit momentul să ne ocupăm de asamblarea desertului nostru delicios. Așadar, vom lua o parte de fursec, pe care vom pune, cu grijă, o cupă de înghețată de dimensiuni potrivite, urmând ca deasupra să așezăm un alt fursec, pe care îl vom presa puțin, însă nu foarte mult. Fursecurile se pot decora cu câteva bucățele de ciocolată rasă, iar rețeta este gata!

Fursecurile cu înghețată de vanilie  sunt gata și se pot servi. Poftă bună!

reteta de fursecuri cu inghetata de vanilie
Rețetă de Fursecuri cu înghețată de vanilie[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețeta tradițională de Babka cu ciocolată, asemănătoare cu un cozonac!

 


Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Rețeta tradițională de Babka cu ciocolată, asemănătoare cu un cozonac!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies