Fursecurile cu înghețată de vanilie reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de fursecuri cu înghețată de vanilie. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase fursecuri cu înghețată de vanilie, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Fursecuri cu înghețată de vanilie
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de fursecuri cu înghețată de vanilie, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 10 minute
Timp de răcire – 6 ore
Timp total – 6 ore și 40 minute
Porții – 8 persoane
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente – Fursecuri cu înghețată de vanilie
Ingrediente pentru fursecuri
- 100 g zahăr granulat
- 100 g unt (la temperatura camerei)
- un ou (la temperatura camerei)
- o esență de vanilie sau rom (la alegere)
- 100 g fulgi de ciocolată
- 250 g făină
- praf de copt
- bicarbonat de sodiu
- 2 linguri de praf de cacao
- sare (după gust)
- ciocolată (pentru decor)
Ingrediente pentru înghețată de vanilie
- 250 g smântână lichidă
- 500 g lapte condensat îndulcit
- o esență de vanilie
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - Fursecuri cu înghețată de vanilie
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de bolul de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 100 de grame de zahăr granulat și 100 de grame de unt (la temperatura camerei).
Pasul 2. Mai departe, vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 250 de grame de făină, un praf de copt, un praf de bicarbonat
Pasul 3. A venit timpul să amestecăm ingredientele uscate cu cele umede. Așadar, treptat, vom adăuga din bol, ingredientele umede, peste cele uscate, amestecând continuu.
Pasul 4. Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor, în care am așezat hârtie de copt, pentru ca mai apoi, folosindu-ne de o lingură, vom începe
să formăm mici biluțe pe care le vom așeza în tavă, până când toată compoziția fursecurilor se va termina. Ulterior, tava se va introduce la cuptor, la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 10 minute.Citește și: Rețetă de Fursecuri cu zmeură. Un deliciu pentru cei mici, dar și pentru cei mari!
Pasul 5. A venit timpul să ne ocupăm și de prepararea înghețatei de vanilie. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 250 de mililitri de smântână lichidă, pe care o vom amesteca folosind un mixer, până în momentul în care vom obține o textură cât mai cremoasă cu putință. În continuare, este nevoie să mai adăugăm și 500 de grame de lapte condensat îndulcit, împreună cu o esență de vanilie. Continuăm să amestecăm, însă de această dată, cu ajutorul unei spatule, iar mai apoi cu mixerul. Compoziția rezultată se acoperă cu folie alimentară și se pune la congelator timp de 6 ore.
Pasul 6. A venit momentul să ne ocupăm de asamblarea desertului nostru delicios. Așadar, vom lua o parte de fursec, pe care vom pune, cu grijă, o cupă de înghețată de dimensiuni potrivite, urmând ca deasupra să așezăm un alt fursec, pe care îl vom presa puțin, însă nu foarte mult. Fursecurile se pot decora cu câteva bucățele de ciocolată rasă, iar rețeta este gata!
Fursecurile cu înghețată de vanilie sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta tradițională de Babka cu ciocolată, asemănătoare cu un cozonac!