Babka cu ciocolată reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Babka cu ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Babka cu ciocolată, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Babka cu ciocolată
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Babka cu ciocolată, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire – 9 ore
Timp de preparare – 40 minute
Timp total – 9 ore și 40 minute
Porții – 16 persoane
Ingrediente – Babka cu ciocolată
- 550 g făină
- un pliculeț de drojdie uscată
- 100 g zahăr granulat
- 2 căni de lapte (la temperatura camerei)
- 4 ouă întregi (la temperatura camerei)
- sare (după gust)
- 10 linguri de unt (la temperatura camerei)
- 120 ml smântână lichidă
- 100 g zahăr pudră
- 50 g pudră de cacao
- nuci
Citește și: Rețetă de Fursecuri cu zmeură. Un deliciu pentru cei mici, dar și pentru cei mari!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mod de preparare – Babka cu ciocolată
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de bolul de dimensiuni mai mari al robotului de bucătărie, în care vom adăuga 550 de grame de făină, un pliculeț de drojdie uscată, 100 de
grame de zahăr granulat, ingrediente pe care le vom amesteca prima dată cu un tel, iar momentan lăsăm bolul deoparte.Pasul 2. Într-un bol de dimensiuni potrivite, în care am adăugat deja 2 căni de lapte (la temperatura camerei), vom mai adăuga 4 ouă întregi (la temperatura camerei) și amestecăm puțin cu o furculiță, pentru ca gălbenușurile să se spargă.
Pasul 3. Adăugăm bolul cu ingredientele uscate în robotul de bucătărie, iar în centrul acestora vom face o gaură, cu mâna sau cu o lingură, pentru a turna amestecul de lapte cu ouă. Pornim mixerul și amestecăm la nivel mic, moment în care vom adăuga sare (după gust), iar treptat, și 10 linguri de unt sau cuburi (la temperatura camerei).
Pasul 4. Într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga un strop de ulei, iar cu mâinile îl vom întinde pe toată suprafața acestuia, imediat apoi vom transfera aluatul din bolul de mixer.
Pasul 5. Între timp, ne vom ocupa de prepararea umpluturii noastre de ciocolată. Așadar, vom avea nevoie de 250 de grame de ciocolată și 100 de grame de unt (la temperatura camerei). Pentru început, vom tăia untul în cubulețe mai mici, iar imediat apoi, la fel vom proceda și în cazul ciocolatei, cu un cuțit, o vom mărunți cât de mult putem.
Citește și: Rețetă de Tartă cu căpșune și cremă de vanilie. Perfectă pentru iubitorii de căpșune!
Pasul 6. Acum vom avea nevoie de o oală de dimensiuni medii, în care vom adăuga untul și 120 de mililitri de smântână lichidă, iar oala se pune pe aragaz. Cu ajutorul unui tel, vom continua să amestecăm, pentru ca untul să se topească mai repede. Odată ce untul s-a topit, vom adăuga și ciocolata, continuând să amestecăm cu telul, la foc mediu spre mic.
Pasul 7. În momentul în care ciocolata s-a topit, luăm oala de pe foc și adăugăm 100 de grame de zahăr pudr ă și 50 de grame de pudr ă de cacao. Amestecăm bine, apoi o transferăm într-un bol de dimensiuni potrivite, pentru ca mai apoi să o lăsăm deoparte, pentru a se răci, în frigider.
Pasul 8. A venit timpul să scoatem aluatul de la frigider, dar și ciocolata. În primul rând, vom tăia aluatul pe jumătate, pentru că din această cantitate se poate realiza două astfel de deserturi. Mai departe, pe o suprafață plată, vom presăra puțină făină, iar apoi vom așeza o jumătate din aluatul tăiat, iar cu ajutorul unui sucitor, vom forma un dreptunghi de dimensiuni mai mari. Același lucru vom face și cu umplutura de ciocolată, pe care o vom împărți în două părți egale, pentru fiecare jumătate de aluat.
Pasul 9. Întindem jumătate din compoziția de ciocolată peste aluatul tăiat, cu o spatulă, pe toată suprafața aluatului. Imediat apoi, vom începe să rulăm aluatul, încet și cât mai strâns cu putință. Rulada se va tăia cu un cuțit, chiar pe mijloc, apoi le vom suprapune, în formă de X și le vom împleti. Desertul nostru se va așeza în formă de cerc, pe o tavă dreptunghiulară, în care am așezat hârtie de copt și se va lăsa la crescut pentru aproximativ o oră. Imediat apoi, vom introduce tava la cuptor, la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 40 de minute.
Pasul 10. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, ulterior și desertul din ea, iar apoi deasupra vom presăra câteva nuci tocate mărunt, iar rețeta este gata!
Babka cu ciocolată este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Pere caramelizate cu sos de ciocolată. Un desert adorat de cei mici!