Brioșele pufoase cu ciocolată reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă preparată chiar de Alexandra Matei (Creața), de la emisiunea „Păzea, Creața gătește!”?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de brioșe pufoase cu ciocolată, realizată de Alexandra Matei (Creața), prezentatoarea emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, pe canalul de YouTube WOWnews și Facebook WOWbiz . În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase brioșe pufoase cu ciocolată, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Brioșe pufoase cu ciocolată - „Păzea, Creața gătește!”
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de brioșe pufoase cu ciocolată, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 50 minute
Porții – 12 bucăți
Ingrediente – Brioșe pufoase cu ciocolată - „Păzea, Creața gătește!”
- 280 g făină
- 100 g unt (la temperatura camerei)
- 50 g ciocolată neagră
- un plic de praf de copt
- 250 ml iaurt
- un ou (la temperatura camerei)
- 100 g zahăr brun
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 bucăți.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețeta de Chec pufos cu cacao a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, preparată ca la mama acasă!
Mod de preparare - Brioșe pufoase cu ciocolată - „Păzea, Creața gătește!”
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de două boluri de dimensiuni mai mari, pentru ca într-unul să adăugăm ingredientele uscate, iar în cel de-al doilea, pe cele umede. Astfel, desertul nostru de astăzi va ieși cel mai pufos cu putință.
Pasul 2. Așadar, vom începe prin a le adăuga pe cele umede, mai exact cele 250 de mililitri de iaurt, cele 100 de grame de unt, tăiat în cubulețe mai mici (la temperatura camerei), dar și oul întreg (la temperatura camerei). Cu ajutorul unui mixer, vom amesteca toate ingredientele adăugate în bol, până când se vor încorpora corespunzător.
Pasul 3. A venit momentul să ne ocupăm și de ingredientele uscate. Așadar, în cel de-al doilea bol de dimensiuni mari vom adăuga cele 280 de grame de făină, cele 100 de grame de zahăr brun, pliculețul de praf de copt, iar cu ajutorul unei spatule, le vom amesteca.
Pasul 4. În continuare, vom adăuga amestecul umed, peste cel uscat din bol, treptat, în timp ce amestecăm tot cu spatula și încă puțin după, pentru ca toate ingredientele să se încorporeze împreună.
La scurt timp, vom adăuga și bucățelele mici de ciocolată neagră, cele 50 de grame, pe care le vom încorpora și pe ele în compoziția noastră.Citește și: Rețeta de Negresă cu glazură de ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Gata în mai puțin de o oră!
Pasul 5. Între timp, vom pregăti și tava noastră de cuptor, specială pentru brioșe. În cazul în care nu aveți forme speciale pentru brioșe, din hârtie sau silicon, pentru a le așeza în tavă, puteți să ungeți tava cu puțin unt, peste care veți presăra puțină făină și puțină pudră de cacao.
Pasul 6. Cu ajutorul unei linguri mari, vom lua din compoziția de brioșe, și le vom umple, rând pe rând. Atenție însă! Formele de brioșe trebuie să fie umplute doar pe jumătate, pentru că acestea vor crește, odată cu procesul de coacere.
Pasul 7. Tava se introduce la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, iar deasupra brioșelor vom mai presăra puțină ciocolată rasă. Brioșele se vor scoate din tavă, după ce s-au mai răcit puțin, iar rețeta este gata!
Brioșele pufoase cu ciocolată sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!