Rețetă de Brioșe pufoase cu ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Bune de savurat cu un pahar de lapte!

reteta de briose pufoase cu ciocolata
Rețetă de Brioșe pufoase cu ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”

Brioșele pufoase cu ciocolată reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă preparată chiar de Alexandra Matei (Creața), de la emisiunea „Păzea, Creața gătește!”?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  brioșe pufoase cu ciocolată, realizată de Alexandra Matei (Creața), prezentatoarea emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, pe canalul de  YouTube WOWnews  și  Facebook WOWbiz . În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase brioșe pufoase cu ciocolată, preparate exact pe gustul vostru.

 

Rețetă de  Brioșe pufoase cu ciocolată  - „Păzea, Creața gătește!” 

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  brioșe pufoase cu ciocolată, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 20 minute

Timp total  – 50 minute

Porții  – 12 bucăți

Ingrediente –  Brioșe pufoase cu ciocolată  - „Păzea, Creața gătește!”

  • 280 g făină
  • 100 g unt (la temperatura camerei)
  • 50 g ciocolată neagră
  • un plic de praf de copt
  • 250 ml iaurt
  • un ou (la temperatura camerei)
  • 100 g zahăr brun

De menționat este faptul că această cantitate de  ingrediente   este utilizată pentru aproximativ 12 bucăți.

Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

briose pufoase cu ciocolata
Rețetă de Brioșe pufoase cu ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețeta de Chec pufos cu cacao a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, preparată ca la mama acasă!

Mod de preparare -  Brioșe pufoase cu ciocolată  - „Păzea, Creața gătește!”

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de două boluri de dimensiuni mai mari, pentru ca într-unul să adăugăm ingredientele uscate, iar în cel de-al doilea, pe cele umede. Astfel, desertul nostru de astăzi va ieși cel mai pufos cu putință.

Pasul 2.  Așadar, vom începe prin a le adăuga pe cele umede, mai exact cele 250 de mililitri de iaurt, cele 100 de grame de unt, tăiat în cubulețe mai mici (la temperatura camerei), dar și oul întreg (la temperatura camerei). Cu ajutorul unui mixer, vom amesteca toate ingredientele adăugate în bol, până când se vor încorpora corespunzător.

Pasul 3.  A venit momentul să ne ocupăm și de ingredientele uscate. Așadar, în cel de-al doilea bol de dimensiuni mari vom adăuga cele 280 de grame de făină, cele 100 de grame de zahăr brun, pliculețul de praf de copt, iar cu ajutorul unei spatule, le vom amesteca.

Pasul 4.  În continuare, vom adăuga amestecul umed, peste cel uscat din bol, treptat, în timp ce amestecăm tot cu spatula și încă puțin după, pentru ca toate ingredientele să se încorporeze împreună.

La scurt timp, vom adăuga și bucățelele mici de ciocolată neagră, cele 50 de grame, pe care le vom încorpora și pe ele în compoziția noastră.

retete emisiunea pazea creata gateste
Rețetă de Brioșe pufoase cu ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețeta de Negresă cu glazură de ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Gata în mai puțin de o oră!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Între timp, vom pregăti și tava noastră de cuptor, specială pentru brioșe. În cazul în care nu aveți forme speciale pentru brioșe, din hârtie sau silicon, pentru a le așeza în tavă, puteți să ungeți tava cu puțin unt, peste care veți presăra puțină făină și puțină pudră de cacao.

Pasul 6.  Cu ajutorul unei linguri mari, vom lua din compoziția de brioșe, și le vom umple, rând pe rând. Atenție însă! Formele de brioșe trebuie să fie umplute doar pe jumătate, pentru că acestea vor crește, odată cu procesul de coacere.

Pasul 7.  Tava se introduce la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, iar deasupra brioșelor vom mai presăra puțină ciocolată rasă. Brioșele se vor scoate din tavă, după ce s-au mai răcit puțin, iar rețeta este gata!

Brioșele pufoase cu ciocolată  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea mai buna reteta de briose cu ciocolata
Rețetă de Brioșe pufoase cu ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețete de Ouă, preparate în 6 moduri diferite, ale emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Nu ai cum să dai greș!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Rețete de Ouă, preparate în 6 moduri diferite, ale emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Nu ai cum să dai greș!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies