Rețete de Ouă, preparate în 6 moduri diferite, ale emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Nu ai cum să dai greș!

Rețete de Ouă, preparate în 6 moduri diferite, ale emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Nu ai cum să dai greș!
Rețete de Ouă, preparate în 6 moduri diferite, ale emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Nu ai cum să dai greș!

Ouăle reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor și în foarte multe moduri. V-ați gândit să căutați aceste rețete simple preparate chiar de Alexandra Matei (Creața), de la emisiunea „Păzea, Creața gătește!”?

Aflați din rândurile următoare 6 rețete numai bune de  ouă, realizate de Alexandra Matei (Creața), prezentatoarea emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, pe canalul de  YouTube WOWnews  și  Facebook WOWbiz . În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase ouă, preparate exact pe gustul vostru.

 

6 Rețete diferite de  Ouă - „Păzea, Creața gătește!” 

Astăzi vom realiza cele mai simple rețete de  Ouă, absolut delicioase, în doar câțiva pași simpli!

Timp de pregătire  – 10 minute

Timp de preparare  – 10 minute

Timp total  – 20 minute

Ingrediente – Ouă - „Păzea, Creața gătește!”

  • Ouă
  • Cașcaval
  • Pateu
  • Oțet
  • Unt
  • Ulei
  • Sare
  • Piper
  • Lapte
  • Ardei roșu

retete emisiunea pzea creata gateste
Rețete de Ouă, preparate în 6 moduri diferite[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețeta de Negresă cu glazură de ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Gata în mai puțin de o oră!

Mod de preparare – Ouă fierte - „Păzea, Creața gătește!”

Pasul 1.  Primul mod de a prepara ouăle este reprezentată de fierberea lor. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în interiorul căreia vom adăuga apă.

Secretul acestei rețete constă în faptul că ouăle se pun în apă, înainte să ajungă la punctul de fierbere, astfel coaja acestora nu se va sparge.

Pasul 2.  În apa din oală vom pune și puțină sare (după gust), iar imediat apoi, vom pune în apă 5 ouă. În cazul în care vă doriți să obțineți un ou fiert moale, imediat după ce a ajuns la punctul de fierbere, îl ținem în apă timp de aproximativ 3 minute. Pe de altă parte, dacă ne dorim ca oul nostru

să fie mediu fiert, este nevoie să îl ținem în apă, mai mult timp, și anume 5 minute, iar dacă ne dorim să fie mai tare, durata crește și ajunge până la 10 minute.

Pasul 3.  Între timp, într-un bol de dimensiuni potrivite, vom pune apă rece. Imediat ce vom lua ouăle din oală, le vom pune în acest bol, pentru a se decoji mult mai repede.

Se condimentează cu sare și piper (după gust).

reteta de oua fierte
Rețete de Ouă, preparate în 6 moduri diferite[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: Rețeta de Tiramisu a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Cel mai simplu desert pentru Revelion!

Mod de preparare – Ouă poșate- „Păzea, Creața gătește!”

Pasul 1.  Pentru a doua modalitate de a prepara ouăle, avem nevoie tot de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom pune apă și sare. În momentul în care apa a dat în clocot, vom adăuga și o lingură de oțet, iar apoi vom aștepta să ajungă la punctul de fierbere.

Pasul 2.

 Secretul acestei rețete, constă în faptul că, înainte de a-l prepara, oul se va sparge într-un polonic, în același timp, cu ajutorul unui tel, vom face un vârtej în apă, iar în acel vârtej, așezăm oul din polonic. Îl lăsăm timp de 2-3 minute în apă, iar apoi, cu ajutorul unei site, îl vom lua, pentru a-l transfera pe o farfurie. Se asezonează cu sare și piper și se poate servi cu pâine prăjită.

reteta de oua posate
Rețete de Ouă, preparate în 6 moduri diferite[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețeta de Biscuiți de Crăciun a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Cei mici se vor bucura!

Mod de preparare – Omletă - „Păzea, Creața gătește!”

Pasul 1.  Omleta nu putea să lipsească din cele 6 moduri de a pregăti ouăle. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom sparge 2 ouă, pe care le vom bate cu ajutorul unui tel. Le asezonăm cu sare și piper (după gust).

Pasul 2.  Între timp, vom pune și o tigaie de dimensiuni potrivite, pe aragaz, la foc mic, turnăm puțin ulei și o lăsăm să se încingă. Imediat apoi, vom turna ouăle din bol, direct în tigaie, astfel încât să ajungă pe toată suprafața tigăii, exact ca o clătită. Se lasă pe foc timp de un minut, până se va rumeni, iar apoi se întoarce și pe cealaltă parte. În momentul în care este gata, o transferăm pe o farfurie și o putem servi cu cașcaval ras deasupra, iar alături cu câteva felii de roșii sau ardei gras (după preferințe).

reteta de omleta
Rețete de Ouă, preparate în 6 moduri diferite[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețeta de Paste carbonara a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un preparat Italian pe placul tuturor!

Mod de preparare – Ouă prăjite - „Păzea, Creața gătește!”

Pasul 1.  Am ajuns și la a patra modalitate în care putem pregăti ouăle, și anume, prăjirea lor. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni potrivite, în care vom turna puțin ulei și vom aștepta să se încingă.

Pasul 2.  În momentul în care s-a încins, vom sparge oul nostru în tigaie, iar cu ajutorul unei linguri, putem aduce uleiul din tigaie, peste oul care se prăjește. În plus, secretul acestei modalități de a pregăti ouăle, constă în faptul că tigaia poate să fie acoperită timp de câteva secunde, cu un capac. Când oul nostru este suficient de prăjit, îl vom transfera pe o farfurie cu ajutorul unei spatule, iar apoi îl vom asezona cu sare și piper (după gust).

reteta de oua prajite
Rețete de Ouă, preparate în 6 moduri diferite[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Rețeta delicioasă de clătite pufoase a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un desert simplu și ușor de preparat cu doar 4 ingrediente!

Mod de preparare – Ouă scrambled - „Păzea, Creața gătește!”

Pasul 1.  Am ajuns și la a cincea modalitate prin care putem prepara ouăle, mai exact, ouă de tip scrambled. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, în care vom sparge 2 ouă, cu ajutorul unei furculițe le vom bate bine, iar imediat apoi vom adăuga și un sfert de cană de lapte și amestecăm.

Pasul 2.  Între timp, vom pune și tigaia la încins, pe aragaz, la foc mic, în care vom turna puțin ulei. Când acesta s-a încins, vom turna compoziția din bol, direct în tigaie, iar cu ajutorul unei spatule, vom începe să facem mișcări circulare, astfel încât omleta să se rupă. Se poate transfera imediat apoi, pe o farfurie, pentru a se asezona cu sare și piper, iar deasupra putem rade și puțină brânză (după preferințe).

reteta de oua scrambled
Rețete de Ouă, preparate în 6 moduri diferite[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețetă de Friptură suculentă de porc cu cartofi crocanți la cuptor

Mod de preparare – Ouă umplute - „Păzea, Creața gătește!”

Pasul 1.  Am ajuns și la ultima modalitate de a prepara ouăle, așadar, vom avea nevoie de 3 ouă fierte tari (reci), puțin cașcaval ras, unt și pateu. Tot ce trebuie să facem este să tăiem ouăle în jumătăți, să le îndepărtăm gălbenușul cu ajutorul unei lingurițe, direct într-un bol de dimensiuni mai mici.

Pasul 2.  Cu o furculiță, începem să sfărâmăm gălbenușurile din bol, adăugăm 2 lingurițe de unt, sare și piper (după gust), puțin cașcaval ras, o lingură de pateu și amestecăm. Tot cu o linguriță, vom lua compoziție din bol și vom pune în jumătățile de ou fiert. Deasupra putem adăuga câteva cubulețe de ardei gras roșu și încă puțin cașcaval ras.

Cele 6 moduri de a prepara ouăle  sunt gata și se pot servi. Poftă bună!

reteta de oua umplute
Rețete de Ouă, preparate în 6 moduri diferite[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețetă de Omletă cu prosciutto. Un mic dejun la îndemâna oricui!



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Rețeta de Tiramisu a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Cel mai simplu desert pentru Revelion!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies