Rețeta de Tiramisu a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Cel mai simplu desert pentru Revelion!

reteta de tiramisu a emisiunii pazea creata gateste
Rețeta de Tiramisu a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”

Tiramisu reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă preparată chiar de Alexandra Matei (Creața), de la emisiunea „Păzea, Creața gătește!”?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  Tiramisu, realizată de Alexandra Matei (Creața), prezentatoarea emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, pe canalul de  YouTube WOWnews  și  Facebook WOWbiz . În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos Tiramisu, preparat exact pe gustul vostru.

 

Rețetă de  Tiramisu  - „Păzea, Creața gătește!” 

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  Tiramisu, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 15 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – 45 minute

Porții  – 5 persoane

Ingrediente –  Tiramisu  - „Păzea, Creața gătește!”

  • 4 ouă (la temperatura camerei)
  • 500 g mascarpone (la temperatura camerei)
  • 4 linguri de zahăr granulat
  • 300 g pișcoturi
  • o cană de cafea rece (ușor îndulcită)
  • rom sau orice alt lichior (după preferințe)
  • Pudră de cacao

De menționat este faptul că această cantitate de  ingrediente   este utilizată pentru aproximativ 5 persoane.

Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

reteta de tiramisu
Rețeta de Tiramisu a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețeta de Biscuiți de Crăciun a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Cei mici se vor bucura!

Mod de preparare -  Tiramisu  - „Păzea, Creața gătește!”

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de două boluri de dimensiuni mai mari, pentru a separa cele 4 ouă (la temperatura camerei). Astfel încât, luăm fiecare ou pe rând, iar într-un bol punem albușurile, iar în alt bol gălbenușurile.

Pasul 2.  În continuare, ne vom ocupa de bolul cu albușuri. Așadar, începem prin a lua mixerul pentru a amesteca albușurile noastre, până vom obține o consistență spumoasă. Imediat ce am obținut spuma albușurilor, adăugăm și cele 4 linguri de zahăr granulat și continuăm să mixăm, până când obținem o textură cremoasă.

Pasul 3.  Acum a venit momentul să ne ocupăm de bolul cu gălbenușuri. Așadar, începem tot prin a le amesteca, cu ajutorul unui mixer, până când acestea se vor mai deschide la

culoare. Imediat apoi, adăugăm peste gălbenușurile noastre, cele 500 de grame de mascarpone (la temperatura camerei). Continuăm să amestecăm cele 2 ingrediente cu mixerul, pentru a se încorpora uniform.

Pasul 4.  Acum că atât amestecul cu albușuri, cât și cel de gălbenușuri sunt gata, cu ajutorul unei spatule vom lua câte puțin din cantitatea de albușuri, rând pe rând, până o vom termina, pentru a o amesteca cu cea din bolul cu amestecul de gălbenușuri.

Încorporăm cele două amestecuri, adăugăm și o esență de vanilie și le amestecăm folosindu-ne de spatulă, în continuare.

reteta de tiramisu cu mascarpone
Rețeta de Tiramisu a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețeta delicioasă de clătite pufoase a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un desert simplu și ușor de preparat cu doar 4 ingrediente!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 5.  În cana plină de cafea rece (ușor îndulcită), vom adăuga câteva picături de rom sau orice alt lichior (după preferințe) și amestecăm cu o linguriță. Cafeaua se toarnă într-o tavă adâncă, iar rând pe rând, vom lua fiecare pișcot din cele 300 de grame, pentru a-l înmuia în amestecul de cafea cu lichior.

Pasul 6.  A venit timpul să ne ocupăm de asamblarea desertului nostru delicios de tiramisu. Așadar, vom lua câteva boluri sau o tavă dreptunghiulară (în funcție de preferințe) și vom începe să așezăm straturile noastre de pișcoturi și crema de mascarpone. Primul strat este cel de pișcoturi, pe care le vom înmuia în prealabil în cafeaua din tavă, peste care vom așeza un strat de mascarpone, pe care îl vom nivela cu ajutorul unei linguri. Procesul se va repeta până când se va umple bolul, respectiv tava, iar ultimul strat trebuie să fie neapărat cel de mascarpone, iar deasupra presărăm și pudră de cacao.

Pasul 7.  Tiramisu se pune la frigider pentru câteva ore, iar rețeta este gata!

Tiramisu  este gata și se poate servi. Poftă bună!

retete emisiunea pazea creata gateste
Rețeta de Tiramisu a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețeta de Paste carbonara a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un preparat Italian pe placul tuturor!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Rețeta de Biscuiți de Crăciun a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Cei mici se vor bucura!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies