Rețeta de Negresă cu glazură de ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Gata în mai puțin de o oră!

reteta de negresa cu glazura de ciocolata
Rețeta de Negresă cu glazură de ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”

Negresa cu glazură de ciocolată reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă preparată chiar de Alexandra Matei (Creața), de la emisiunea „Păzea, Creața gătește!”?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  negresă cu glazură de ciocolată, realizată de Alexandra Matei (Creața), prezentatoarea emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, pe canalul de  YouTube WOWnews  și  Facebook WOWbiz . În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă negresă cu glazură de ciocolată, preparată exact pe gustul vostru.

 

Rețetă de  Negresă cu glazură de ciocolată- „Păzea, Creața gătește!” 

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  negresă cu glazură de ciocolată, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – 50 minute

Porții  – 12 persoane

Ingrediente –  Negresă   cu glazură de ciocolată  - „Păzea, Creața gătește!”

Ingrediente pentru negresă

  • 4 ouă (la temperatura camerei)
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 200 g făină
  • 100 ml lapte (la temperatura camerei)
  • 300 g zahăr granulat
  • 50 g pudră de cacao
  • o linguriță de esență de vanilie
  • o linguriță de esență de rom
  • o linguriță de praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente pentru glazura de ciocolată 

  • 50 g ciocolată neagră
  • 50 ml smântână pentru frișcă (la temperatura camerei)

De menționat este faptul că această cantitate de  ingrediente   este utilizată pentru aproximativ 12 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus și să utilizați 2 tăvi.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

cea mai buna reteta de negresa
Rețeta de Negresă cu glazură de ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețeta de Paste carbonara a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un preparat Italian pe placul tuturor!

Mod de preparare -  Negresă   cu glazură de ciocolată  - „Păzea, Creața gătește!”

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom începe să adăugăm praful de sare, vom sparge rând pe rând, cele 4 ouă întregi (la temperatura camerei), peste care vom turna și 300 de grame de zahăr granulat. Imediat apoi, cu ajutorul unui mixer, vom amesteca toate cele 3 ingrediente adăugate, până vom obține o textură cremoasă și deschisă la culoare.

Pasul 2.  După ce am obținut textura potrivită, vom adăuga și cele 200 de grame de unt (la temperatura camerei), peste toate celelalte ingrediente din bol, alături de o linguriță de esență de rom, una de esență de vanilie, cele 200 de grame de făină, cele 50 de grame de pudră de cacao, o linguriță de praf de copt și nu în ultimul rând, cele 100 de mililitri de lapte (la temperatura camerei).

În continuare, folosindu-ne tot de un mixer, vom amesteca, cu mare grijă, toate ingredientele adăugate, până când se vor încorpora uniform.

Pasul 3.  Când ingredientele au început să se îmbine, vom lăsa puțin mixerul deoparte, pentru a-l schimba cu o spatulă, continuând să amestecăm. Atenție însă! Nu trebuie să uităm să luăm compoziția și de pe marginea bolului. Apoi vom mai amesteca iar cu mixerul, pentru a ne asigura că ingredientele sunt bine încorporate.

cea mai simpla reteta de negresa
Rețeta de Negresă cu glazură de ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețeta delicioasă de clătite pufoase a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un desert simplu și ușor de preparat cu doar 4 ingrediente!

Pasul 4.  Acum vom avea nevoie de o tavă din sticlă termorezistentă, dreptunghiulară sau orice tavă obișnuiți să utilizați pentru a pregăti un astfel de desert, peste care vom pune hârtie de copt. Compoziția desertului nostru se toarnă în tavă și se întinde uniform.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Tava se introduce în cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 200 de grade Celsius, timp de aproximativ 20-30 de minute.

Pasul 6.  În acest timp, ne vom ocupa de prepararea glazurii noastre delicioase de ciocolată. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom umple cu apă și o vom pune pe aragaz, pentru a o utiliza la bain-marie. Peste oală vom așeza un bol de dimensiuni mai mari, în care vom turna cele 50 de grame de ciocolată neagră, alături de 50 de mililitri de smântână lichidă (la temperatura camerei), iar cu ajutorul unei spatule, vom amesteca, până când se va topi și vom obține glazura.

Pasul 7. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor și începem să adăugăm glazura de ciocolată peste desertul nostru delicios. Așteptăm să se răcească, o scoatem cu grijă din tavă, iar rețeta este gata!

Negresa cu glazură de ciocolată este gata și se poate servi. Poftă bună!

retete emisiunea pazea creata gateste
Rețeta de Negresă cu glazură de ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețeta de Tiramisu a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Cel mai simplu desert pentru Revelion!



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Rețeta delicioasă de clătite pufoase a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un desert simplu și ușor de preparat cu doar 4 ingrediente!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies