Biscuiții cu fulgi de ovăz și nucă sunt sănătoși, se prepară rapid și pot fi mâncați la micul dejun sau ca și gustare între mese. Noi vă dezvăluim cea mai simplă rețetă pentru acești biscuiți.
De multe ori ni se întâmplă să luăm pe fugă micul dejun și să mâncăm alimente nu tocmai sănătoase. De aceea, nu ar fi rău să preparați acasă niște biscuiți cu fulgi de ovăz și nucă, pe care să-i puteți consuma dimineața sau atunci când simțiți nevoia de ceva dulce.
Biscuiții cu fulgi de ovăz și nucă, sănătoși și extrem de gustoși
Biscuiții de casă, ca de altfel toate prăjiturelele preparate cu mâna noastră, reprezintă o variantă mult mai sănătoasă pentru momentele în care avem poftă de dulce.
Dacă vreți să faceți un desert mai sănătos, care să nu fie plin de calorii, dar care să conțină și ingrediente bune pentru digestie, încercați rețeta de biscuiți cu fulgi de ovăz și nucă.
Se prepară imediat, din doar câteva ingrediente și sunt sățioși. În plus, veți păcăli organismul cu ceva dulce, dar care nu vă va afecta silueta.
Pentru această rețetă, cumpărați fulgi de ovăz mai fini. Dacă veți lua din cei clasici, care sunt mai duri, biscuiții vor avea o textură diferită. Gustul va fi însă la fel de bun.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- 200 gr de fulgi de ovăz (întregi)
- 200 gr de unt
- 150 gr de făină
- 150 gr de zahăr
- doua ouă
- 8 linguri de lapte
- un pliculeț de praf de copt
- o linguriță de scorțișoară
- un praf de sare
- 50 gr de stafide
- 100 gr de nuci
Cum se prepară biscuiții cu fulgi de ovăz și nucă
Din ingredientele de mai sus, veți obține aproximativ 15 biscuiți. Depinde de mărimea acestora. Într-un bol mai adânc, puneți untul, care trebuie să fie la temperatura camerei, și mixați-l până se transformă în spumă.
Faceți acest lucru cu un mixer, ca să vă fie mai ușor. După aceea, adăugați ouăle, unul câte unul, în timp ce mixați în continuare.
Puneți și laptele și amestecați foarte bine, până se încorporează în compoziție. Apoi adăugați făina, treptat, în timp ce amestecați ușor cu o spatulă.
Puneți și praful de copt, un praf de sare și scorțișoara și amestecați din nou. La final, adăugați și fulgii de ovăz, dar și nucile, tocate mărunt.
Dacă vreți să puneți și stafide în biscuiți, le veți adăuga tot acum. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, începeți să așezați biscuiții.
Luați cu o linguriță din aluat și formați biluțe de mărime medie.
Băgați tava în cuptorul preîncălzit și lăsați biscuiții să se coacă, pentru aproximativ 25 de minute. Vor fi gata când se vor rumeni la suprafață.