Rețetă de Brioșe cu ciocolată. Cei mici vor mai cere cu siguranță încă una!

reteta de briose cu ciocolata
Rețetă de Brioșe cu ciocolată

Brioșele cu ciocolată reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  brioșe cu ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase brioșe cu ciocolată, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Brioșe cu ciocolată

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  brioșe cu ciocolată, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 35 minute

Timp de preparare  - 25 minute

Timp total  – o oră

Porții  – 12 bucăți

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

  Ingrediente – Brioșe cu ciocolată

  • 3 căni de făină
  • sare (după gust)
  • un plic de praf de copt
  • 3 ouă întregi (la temperatura camerei)
  • o cană și jumătate de zahăr granulat
  • o cană și jumătate de iaurt grecesc
  • 2 căni de ulei de măsline
  • o esență de vanilie
  • 3 căni de fulgi de ciocolată
  • 2 ciocolate

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată

pentru aproximativ 12 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

briose cu ciocolata
Rețetă de Brioșe cu ciocolată[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețeta de Tartă cu dovleac, cu o umplutură fină și irezistibilă!

Mod de preparare - Brioșe cu ciocolată

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari.

În acest bol, este nevoie să adăugăm 3 căni de  făină sare  (după gust) și un plic de  praf de copt. Cu ajutorul unui tel, vom amesteca toate aceste ingredientele uscate.

Pasul 2.  Acum vom avea nevoie tot de un bol, însă de această dată, de unul de dimensiuni potrivite. În acest bol este nevoie să adăugăm 3  ouă  întregi (la temperatura camerei) și o cană și jumătate de  zahăr granulat. De această dată, vom amesteca ingredientele cu ajutorul unui

mixer, la  viteză mare, pentru a obține o compoziție deschisă la culoare.

Pasul 3.  Acum a venit momentul să adăugăm o cană și jumătate de  iaurt grecesc, 2 căni de  ulei de măsline  și o  esență de vanilie. Ținând con de faptul că aceste ingrediente au fost adăugate peste restul, vom continua să le amestecăm și încorporăm, tot cu ajutorul mixerului.

Pasul 4.  Imediat ce am terminat și cu acest amestec, trebuie să îl adăugăm peste cel de ingrediente uscate, pregătit prima și prima dată. Așadar, vom lua ingredientele uscate și le vom adăuga peste ingredientele umede din bol. Atenția însă! Amestecul de ingrediente uscate trebuie adăugat treptat peste cel de ingrediente umede, în timp de continuăm să amestecăm cu telul, pentru a obține o textură elastică și pentru a se încorpora cât mai bine cu putință.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

cea mai simpla reteta de briose cu ciocolata
Rețetă de Brioșe cu ciocolată[Sursa foto: pexels]

Pasul 5.  Nu trebuie să uităm nici de ciocolată. Așadar, vom adăuga în compoziția noastră și 2 căni de fulgi de ciocolată, pe care îi vom încorpora în aluatul nostru delicios de brioșe, cu ajutorul unei palate.

Pasul 6.  În continuare, vom avea nevoie de o tavă specială de brioșe, în care vom așeza formele din hârtie, rând pe rând. Înainte de a așeza puțin câte puțin din compoziția noastră de brioșe, este nevoie să adăugăm în centrul fiecăreia, câte un cubuleț mic de ciocolată. Așadar, cu ajutorul unei linguri, vom pune puțină compoziție în formă, apoi o bucată de ciocolată și apoi o altă lingură de compoziție. Deasupra putem adăuga încă un cubuleț de ciocolată, care se va topi (opțional), dar și câțiva fulgi de ciocolată (opțional).

Pasul 7.  Tava se va introduce la cuptor, la o temperatură de  200 de grade Celsius, timp de aproximativ  25 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, ulterior și brioșele din tavă, iar rețeta este gata!

Brioșele cu ciocolată  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea mai buna reteta de briose cu ciocolata
Rețetă de Brioșe cu ciocolată[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Fursecuri cu ciocolată și nuci (pecan). Un deliciu pentru iubitorii de nuci!



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Rețetă de Brioșe cu fructe de pădure. O textură moale și un gust divers!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies