Brioșele cu ciocolată reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de brioșe cu ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase brioșe cu ciocolată, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Brioșe cu ciocolată
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de brioșe cu ciocolată, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 35 minute
Timp de preparare - 25 minute
Timp total – o oră
Porții – 12 bucăți
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente – Brioșe cu ciocolată
- 3 căni de făină
- sare (după gust)
- un plic de praf de copt
- 3 ouă întregi (la temperatura camerei)
- o cană și jumătate de zahăr granulat
- o cană și jumătate de iaurt grecesc
- 2 căni de ulei de măsline
- o esență de vanilie
- 3 căni de fulgi de ciocolată
- 2 ciocolate
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată
pentru aproximativ 12 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Rețeta de Tartă cu dovleac, cu o umplutură fină și irezistibilă!
Mod de preparare - Brioșe cu ciocolată
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari.
În acest bol, este nevoie să adăugăm 3 căni de făină , sare (după gust) și un plic de praf de copt. Cu ajutorul unui tel, vom amesteca toate aceste ingredientele uscate.Pasul 2. Acum vom avea nevoie tot de un bol, însă de această dată, de unul de dimensiuni potrivite. În acest bol este nevoie să adăugăm 3 ouă întregi (la temperatura camerei) și o cană și jumătate de zahăr granulat. De această dată, vom amesteca ingredientele cu ajutorul unui
Pasul 3. Acum a venit momentul să adăugăm o cană și jumătate de iaurt grecesc, 2 căni de ulei de măsline și o esență de vanilie. Ținând con de faptul că aceste ingrediente au fost adăugate peste restul, vom continua să le amestecăm și încorporăm, tot cu ajutorul mixerului.
Pasul 4. Imediat ce am terminat și cu acest amestec, trebuie să îl adăugăm peste cel de ingrediente uscate, pregătit prima și prima dată. Așadar, vom lua ingredientele uscate și le vom adăuga peste ingredientele umede din bol. Atenția însă! Amestecul de ingrediente uscate trebuie adăugat treptat peste cel de ingrediente umede, în timp de continuăm să amestecăm cu telul, pentru a obține o textură elastică și pentru a se încorpora cât mai bine cu putință.
Pasul 5. Nu trebuie să uităm nici de ciocolată. Așadar, vom adăuga în compoziția noastră și 2 căni de fulgi de ciocolată, pe care îi vom încorpora în aluatul nostru delicios de brioșe, cu ajutorul unei palate.
Pasul 6. În continuare, vom avea nevoie de o tavă specială de brioșe, în care vom așeza formele din hârtie, rând pe rând. Înainte de a așeza puțin câte puțin din compoziția noastră de brioșe, este nevoie să adăugăm în centrul fiecăreia, câte un cubuleț mic de ciocolată. Așadar, cu ajutorul unei linguri, vom pune puțină compoziție în formă, apoi o bucată de ciocolată și apoi o altă lingură de compoziție. Deasupra putem adăuga încă un cubuleț de ciocolată, care se va topi (opțional), dar și câțiva fulgi de ciocolată (opțional).
Pasul 7. Tava se va introduce la cuptor, la o temperatură de 200 de grade Celsius, timp de aproximativ 25 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, ulterior și brioșele din tavă, iar rețeta este gata!
Brioșele cu ciocolată sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Fursecuri cu ciocolată și nuci (pecan). Un deliciu pentru iubitorii de nuci!