Rețeta de Tartă cu dovleac, cu o umplutură fină și irezistibilă!

cea mai buna reteta de tarta cu dovleac
Rețeta de Tartă cu dovleac, cu o umplutură fină și irezistibilă

Tarta cu dovleac reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  tartă cu dovleac. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă tartă cu dovleac, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Tart ă cu dovleac

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  tartă cu dovleac, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – o oră și 10 minute

Timp de răcire  – 30 minute

Timp total  – 2 ore

Porții  – 8 persoane

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ingrediente – Tart ă cu dovleac

Ingrediente pentru tart ă

  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 400 g făină
  • 3 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei)
  • 100 g zahăr granulat

Ingrediente pentru umplutura de dovleac

  • 100 g zahăr granulat
  • 500 g dovleac
  • 300 ml smântână lichidă
  • 6 ouă (la temperatura camerei)

De

menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

reteta de tarta cu dovleac
Rețeta de Tartă cu dovleac, cu o umplutură fină și irezistibilă[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Choux a la creme cu căpșune. Un alt fel de profiterol!

Mod de preparare - Tarta cu dovleac

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea tartei noastre. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga cele 200 de grame de unt (la temperatura camerei), pe care l-am tăiat în cubulețe mai mici, în prealabil, alături de cele 100 de grame de zahăr granulat. Cu ajutorul unei spatule, vom amesteca untul cu zahărul, prin pasare, cât să sfărâmăm mai bine untul și să obținem o cremă untoasă.

Pasul 2.  În continuare, așezăm deasupra bolului o sită, pentru a cerne cele 400 de grame de făină. Cu ajutorul unui tel, de această dată, vom amesteca ingredientele din bol, pentru a se încorpora mai bine și a obține un aluat sfărâmicios. Abia atunci vom adăuga și 3 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei), însă treptat, în timp ce vom frământa aluatul, direct cu mâna.

Pasul 3.  În momentul în care aluatul nu mai este sfărâmicios, îl vom așeza într-o folie alimentară și îl vom introduce la frigider, timp de aproximativ 30 de minute.

Pasul 4.  Acum ne vom ocupa de prepararea umpluturii pentru tartă. Așadar, vom avea nevoie de un dovleac de dimensiuni mai mici, de 500 de grame, pe care îl vom decoji și îi vom scoate semințele complet, cât să rămânem doar cu miezul.

Dovleacul se taie în felii, iar ulterior în cubulețe mai mici.

Pasul 5.  Într-o oală de dimensiuni potrivite, vom adăuga bucățelele de dovleac, pentru a le fierbe, timp de aproximativ 30 de minute, pentru a se înmuia. Imediat apoi, vom transfera bucățile de dovleac într-un bol și le vom pasa cu o furculiță sau chiar și cu un blender, cât mai bine cu putință.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

tarta cu dovleac
Rețeta de Tartă cu dovleac, cu o umplutură fină și irezistibilă[Sursa foto: pexels]

Pasul 6.  Vom transfera conținutul într-un bol special de mixer de bucătărie, iar peste acesta vom adăuga apoi și 100 de grame de zahăr granulat. Pornim mixerul și așteptăm să se încorporeze zahărul. Apoi vom adăuga și cele 3 ouă întregi (la temperatura camerei), treptat, dar și 3 gălbenușuri de ou. După ce s-au mai amestecat puțin ingredientele adăugate până acum, vom turna și 300 de grame de smântână lichidă, în timp ce continuăm să mixăm.

Pasul 7.  După acest interval de timp, vom scoate aluatul din frigider, iar ulterior și din folia alimentară și îl vom așeza pe o suprafață plată, pentru a-l întinde, cu ajutorul unui sucitor, cât să se mărească forma rotundă. Când este destul de întinsă, o vom pune pe sucitor și o vom așeza în tava specială de tartă. Presăm aluatul, pentru a se așeza cât mai bine, iar surplusul să fie îndepărtat. Din acest surplus putem face câteva forme de frunze, pe care să le punem într-o tavă separată, odată cu tarta. Cu o furculiță, înțepăm aluatul din loc în loc și turnăm umplutura de dovleac, direct peste aluatul din tava de cuptor.

Pasul 8.  Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de 10 minute, iar după acest interval de timp, vom reduce temperatura la 150 de grade Celsius, pentru încă 30 de minute. După cele 30 de minute, vom scoate tarta de la cuptor, ulterior și tarta din tavă, vom așeza frunzele pe aceasta, iar rețeta este gata!

Tarta cu dovleac  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de tarta cu dovleac
Rețeta de Tartă cu dovleac, cu o umplutură fină și irezistibilă[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Brioșe cu fructe de pădure. O textură moale și un gust divers!



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Rețetă perfectă pentru croissante. Vor ieși ca la cea mai scumpă patiserie din Paris

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies