Brioșele cu fructe de pădure reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de brioșe cu fructe de pădure. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase brioșe cu fructe de pădure, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Brioșe cu fructe de pădure
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de brioșe cu fructe de pădure, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare - 25 minute
Timp total – 45 minute
Porții – 12 bucăți
Ingrediente – Brioșe cu fructe de pădure
- 2 căni de făină
- un praf de sare (după gust)
- 2 pliculețe de praf de copt
- 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
- o cană de zahăr granulat
- o cană de iaurt grecesc
- o cană și jumătate de ulei de măsline
- o esență de vanilie
- o cană și jumătate de fructe de pădure (afine, zmeură, mure și merișoare)
- zahăr pudră
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă ușoară de pandișpan cu căpșuni. Musafirii vor fi încântați de acest desert
Mod de preparare - Brioșe cu fructe de pădure
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 2 căni de făină, un praf de sare (după gust) și 2 pliculețe de praf de copt, ingrediente pe care le vom combina împreună, cu ajutorul unui tel.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 2 ouă întregi (la temperatura camerei), alături de o cană de zahăr granulat. Cele două ingrediente se vor amesteca, de această dată la viteză mare cu un mixer, timp de aproximativ 5 minute sau până când vom obține o nuanță deschisă a compoziției.
Pasul 3. A venit momentul să combinăm cele două conținuturi diferite din boluri. Așadar, peste ingredientele umede, vom adăuga conținutul din primul bol, cel cu ingredientele uscate.
Pasul 4. În continuare, vom avea nevoie de o cană și jumătate de fructe de pădure (afine, zmeură, mure și merișoare). Cu ajutorul unei palete, vom încorpora mai bine fructele adăugate în aluatul de brioșe.
Pasul 5. Acum vom avea nevoie de o tavă specială de brioșe, în care vom așeza formele de brioșe din hârtie, rând pe rând. În continuare, cu ajutorul unei linguri, vom lua din compoziția de brioșe, astfel încât să ajungă pentru cele 12 brioșe pe care le vom prepara.
Pasul 6. Tava se va introduce la cuptor, pe grătarul din mijloc, la o temperatură de 200 de grade Celsius, timp de aproximativ 25 de minute sau până când observăm că brioșele noastre au crescut îndeajuns de mult și au o nuanță aurie deasupra.
Pasul 7. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor, iar ulterior și brioșele din tavă, deasupra presărăm puțin zahăr pudr ă, iar rețeta este gata!
Brioșele cu fructe de pădure sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Pandișpan cu cremă de vanilie și cireșe, cu un gust dulce și deosebit!