Află din rândurile următoare cum prepară Gabriela Cristea rețeta sa de caramel sărat.
Gabriela Cristea a venit în fața urmăritorilor săi cu o nouă rețetă delicioasă. De data aceasta, prezentatoarea TV a explicat modul de preparare al caramelului sărat. Potrivit spuselor sale, caramelul sărat poate fi adăugat peste orice prăjitură, astfel încât să o pună în valoare și să îi adauge o aromă spectaculoasă.
„ Caramelul sărat putem să îl folosim la orice prăjitură, ca să o îmbunătățim. Rețeta mea este foarte simplă și se face rapid. Trebuie doar să aveți răbdare să se răcească acest caramel, după ce l-ați gătit .”, a spus vedeta pe Facebook.
Rețeta de caramel sărat a Gabrielei Cristea
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de Gabriela Cristea, pentru prepararea acestei rețete avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 200 de grame de zahăr tos
- linguriță de sare
- 100 de grame de unt (minim 80% grăsime)
- 200 de ml de frișcă lichidă (35% grăsime minim)
Mod de preparare:
Soția lui Tavi Clonda a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul extrem de simplu, iar, potrivit spuselor sale, rezultatul este de-a dreptul delicios.
„ Vă trebuie o cratiță care să aibă marginile mai înalte. Zahărul tos o să îl topim și o să-l aducem la culoarea coniacului. Punem zahărul la topit. În același timp, pe foc foarte mic, punem frișca la încălzit. Frișca nu trebuie să fiarbă, ci trebuie să fie aproape de punctul de fierbere. Adăugăm untul peste zahăr, pe care îl amestecăm bine. Adăugăm și sarea. Cam o linguriță pun eu, pentru că mie îmi place să se simtă gustul sărat. Între timp, mi s-a încălzit și frișca, pe care o turnăm peste. Mai lăsăm caramelul nostru să fiarbă pentru 5 minute, la foc foarte mic. După ce se răcește, puteți să și spumați puțin cu mixerul și va ieși ceva delicios. Abia după ce se răcește îl puteți băga în frigider .”, a explicat Gabriela Cristea pe Facebook.