Rețeta de caramel sărat a Gabrielei Cristea: „Caramelul sărat putem să îl folosim la orice prăjitură, ca să o îmbunătățim! Rețeta mea este foarte simplă și se face rapid.”

Rețeta de caramel sărat a Gabrielei Cristea: „Caramelul sărat putem să îl folosim la orice prăjitură, ca să o îmbunătățim! Rețeta mea este foarte simplă și se face rapid.”

Află din rândurile următoare cum prepară Gabriela Cristea rețeta sa de caramel sărat.

Gabriela Cristea a venit în fața urmăritorilor săi cu o nouă rețetă delicioasă. De data aceasta, prezentatoarea TV a explicat modul de preparare al caramelului sărat. Potrivit spuselor sale, caramelul sărat poate fi adăugat peste orice prăjitură, astfel încât să o pună în valoare și să îi adauge o aromă spectaculoasă.

Caramelul sărat putem să îl folosim la orice prăjitură, ca să o îmbunătățim. Rețeta mea este foarte simplă și se face rapid. Trebuie doar să aveți răbdare să se răcească acest caramel, după ce l-ați gătit .”, a spus vedeta pe Facebook.  

Rețeta de caramel sărat a Gabrielei Cristea

Citește și: Care este ingredientul secret al Gabrielei Cristea pentru o friptură la cuptor? „Toate vor da un gust extraordinar de bun!”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Secretul Gabrielei Cristea pentru supa cremă de roșii! Cum pregătește prezentatoarea TV acest preparat perfect pentru vară: „O rețetă de vară, răcoroasă, dar în același timp super delicioasă!”

Ingrediente:

Potrivit informațiilor oferite de Gabriela Cristea, pentru prepararea acestei rețete avem nevoie de următoarele ingrediente: 

  • 200 de grame de zahăr tos
  • linguriță de sare
  • 100 de grame de unt (minim 80% grăsime)
  • 200 de ml de frișcă lichidă (35% grăsime minim)

Mod de preparare:

Soția lui Tavi Clonda a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul extrem de simplu, iar, potrivit spuselor sale, rezultatul este de-a dreptul delicios.

Vă trebuie o cratiță care să aibă marginile mai înalte. Zahărul tos o să îl topim și o să-l aducem la culoarea coniacului. Punem zahărul la topit. În același timp, pe foc foarte mic, punem frișca la încălzit. Frișca nu trebuie să fiarbă, ci trebuie să fie aproape de punctul de fierbere. Adăugăm untul peste zahăr, pe care îl amestecăm bine. Adăugăm și sarea. Cam o linguriță pun eu, pentru că mie îmi place să se simtă gustul sărat. Între timp, mi s-a încălzit și frișca, pe care o turnăm peste. Mai lăsăm caramelul nostru să fiarbă pentru 5 minute, la foc foarte mic. După ce se răcește, puteți să și spumați puțin cu mixerul și va ieși ceva delicios. Abia după ce se răcește îl puteți băga în frigider .”, a explicat Gabriela Cristea pe Facebook.   



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Rețeta Roxanei Blenche de prăjitură cu cocos și dulceață de afine! „Am lăsat-o la frigider peste noapte. Este foarte important ca să se înmoaie foile.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Astăzi, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D Șoc total pentru Asiye

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare