Cum prepari rețeta de ceapă murată. De ce ingrediente ai nevoie.
Ceapa este nelipsită de pe mesele românilor, fie că este consumată ca atare sau ca ingredient la ciorbe, supe sau felul doi. Însă ceapa se poate pregăti și altfel.
Pentru cei care nu au mâncat deja, ceapa se poate și mura, iar rezultatul este unul de-a dreptul spectaculos. Și pentru că tot este perioada în care gospodinele pun murături și varză pentru iarnă, iată cum poți pregăti ceapa roșie murată.
Ceea ce este și mai interesant este că acest preparat se poate pregăti ori de câte ori aveți poftă, pentru că ingredientul principal se găsește în orice supermarket, tot timpul anului.
Ingrediente: 1 ceapă roşie ¾ cească oţet 3 linguri de zahăr sare 7 cuişoare 1 frunză de dafin ⅛ linguriţă seminţe de muştar ⅛ linguriţă seminţe de cardamom ⅛ linguriţă fulgi de chili
Mod de preparare: Adăugaţi oţetul, zahărul şi condimentele într-o cratiţă şi fierbeţi. Adăugaţi ceapa tăiată felii şi lăsaţi să fiarba aproximativ 3-5 minute. Punem ceapa într-un borcan de sticlă de aprox. 600 grame.
Dacă nu încape toată mai presaţi puţin. Când se murează se va înmuia şi va încăpea foarte bine. Aşezaţi borcanul pe coada unei furculiţe şi când amestecul de oţet şi mirodenii începe să fiarbă turnaţi-l în borcan peste feliile de ceapă roşie.
Închideţi borcanul cu un capac etanş şi lăsaţi-l să se răcească. Abia apoi este gata să fie consumată sau pentru a fi aşezată în cămară, potrivit restaurantedelux.ro.Citeste si: Rețete de post: Negresă. Cea mai simplă rețetă de negresă
Citeste si: Vrei să pui verdeţuri la congelator pentru iarnă? Nu mai face această greșeală! Este extrem de grav!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Rețeta zilei: Cum să faci cel mai bun Tiramisu. Așa ceva nu ai mâncat nici la restaurant!
Parjoale moldovenesti ca la bunica acasa. Secretul preparatului gustos
Merg de minune cu piure şi varză murată, iar reţeta este una uşoară, dacă se respectă întocmai paşii gătirii. Pârjoalele moldoveneşti sunt un deliciu culinar, reţeta de pe vremea bunicii fiind dezvăluită de celebrul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Ingrediente: 500 g carne de viţel
500 g ceafă de porc
150 ml lapte
350 g miez de pâine albă
2 cepe mari mărar, pătrunjel
4 ouă 300 g unt
1 cartof
200 g pesmet (la ţară se pune mălai) piper, sare.
Mod preparare: • Se toacă carnea. • Se îmbibă bine pâinea în lapte, se stoarce. • Se toacă pedant ceapa, se înmoaie bine în unt, pe foc mic. • Se toacă mărunt mărarul şi pătrunjelul.
• Se rade cartoful pe răzătoarea mică. • Se bat ouăle. • Se amestecă pâinea, carnea, ceapa, ouăle, mărarul şi pătrunjelul, cartoful, piper, sare dupa gust, 100 g unt. • Se pune într-o farfurie pesmet fin (sau mălai). • Se ia (cu polonicul!) tocătura, că pârjoala e mare cât palma, se tăvăleşte prin pesmet, se turteşte la 1 cm grosime, se alungeşte (trebuie să arate oval, cam ca o palmă de copil. Se prăjeşte în unt încins, în tigaie acoperită pentru a se pătrunde bine carnea şi ca să-şi ia aromele tuturor ingredientelor, pe foc foarte mic, rumenindu-se bine pe ambele părţi.