Rețetă de Chec cu cremă de cacao. Alege calea ușoară pentru un desert pe placul tuturor!

reteta de chec cu crema de cacao
Rețetă de Chec cu cremă de cacao

Checul cu cremă de cacao reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  chec cu cremă de cacao. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos chec cu cremă de cacao, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Chec cu crem ă de cacao

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  chec cu cremă de cacao, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – o oră

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – Chec cu crem ă de cacao

  • ulei
  • 80 g unt (la temperatura camerei)
  • 60 g zahăr granulat
  • un pliculeț de zahăr vanilinat
  • un ou întreg (la temperatura camerei)
  • o esență de vanilie
  • 100 g făină
  • un pliculeț de praf de copt
  • o jumătate de cană de lapte (la temperatura camerei)
  • o lingură de pudră de cacao
  • zahăr pudră

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

cea mai simpla reteta de chec cu crema de cacao
Rețetă de Chec cu cremă de cacao[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Rulouri cu scorțișoară, cunoscute sub numele de Cinnamon rolls

Mod de preparare - Chec cu crem ă de cacao

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de pregătirea tăvii pentru checul nostru delicios. Așadar, vom avea nevoie de o tavă specială de tip Bundt, pe care o vom unge cu puțin ulei. Imediat apoi, vom presăra și puțină făină, astfel încât să ajungă pe întreaga sa suprafață, iar apoi o lăsăm deoparte, momentan.

Pasul 2.  În continuare, ne vom ocupa de aluatul nostru pentru chec. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 80 de grame de unt (la temperatura camerei), alături de 60 de grame de zahăr granulat, un pliculeț de zahăr vanilinat, ingrediente pe care le vom amesteca bine de tot, cu ajutorul unui mixer.

La final, oprim mixerul și amestecăm cu ajutorul unei spatule și adăugăm și un ou întreg (la temperatura camerei), pe care îl vom încorpora tot cu mixerul.

Pasul 3.  După ce toate ingredientele adăugate au fost încorporate cum trebuie, vom adăuga și o esență de vanilie, 100 de grame de făină, un pliculeț de praf de copt, ingrediente pe care le vom amesteca, de această dată, cu ajutorul unei spatule, la început, iar apoi cu mixerul, însă la viteză mică, până când

se vor încorpora foarte bine. Abia apoi vom adăuga și un sfert de cană de lapte (la temperatura camerei). Continuăm să amestecăm cu mixerul, la viteză mică, până se vor combina cât mai bine cu putință.

Pasul 4.  Jumătate din cantitatea compoziției, o vom împrăștia în tava specială de chec, cu ajutorul unei linguri. Ulterior, o vom nivela pentru a avea un strat cât se poate de egal în toate părțile.

cea mai buna reteta de chec cu crema de cacao
Rețetă de Chec cu cremă de cacao[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Peste restul cantității de aluat din bol, vom adăuga o lingură de pudră de cacao, un sfert de cană de lapte (la temperatura camerei), iar cu ajutorul mixerului, le vom amesteca, la viteză mică, pentru a obține o textură cremoasă.

Pasul 6.  Crema obținută se va așeza peste stratul din tavă, cu ajutorul unei linguri, cât de uniform se poate. Imediat apoi, vom avea nevoie de o furculiță, pe care o vom introduce în compoziție, la mijloc și o vom învârti, ușor, de-a lungul tăvii. Astfel, crema de cacao va pătrunde și în chec, nu va rămâne doar la suprafață.

Pasul 7.  Tava se introduce la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, ulterior și checul, pentru a-l transfera pe o farfurie. Se presăra deasupra zahăr pudr ă, iar rețeta este gata!

Checul cu cremă de cacao  este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

chec cu crema de cacao
Rețetă de Chec cu cremă de cacao[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Ruladă cu cremă de cacao, mai moale și mai gustoasă ca niciodată!



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Rețetă de Ruladă cu cremă de zmeură. Un desert potrivit pentru Valentine’s Day!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies