Checul cu cremă de cacao reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de chec cu cremă de cacao. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos chec cu cremă de cacao, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Chec cu crem ă de cacao
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de chec cu cremă de cacao, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Chec cu crem ă de cacao
- ulei
- 80 g unt (la temperatura camerei)
- 60 g zahăr granulat
- un pliculeț de zahăr vanilinat
- un ou întreg (la temperatura camerei)
- o esență de vanilie
- 100 g făină
- un pliculeț de praf de copt
- o jumătate de cană de lapte (la temperatura camerei)
- o lingură de pudră de cacao
- zahăr pudră
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Rulouri cu scorțișoară, cunoscute sub numele de Cinnamon rolls
Mod de preparare - Chec cu crem ă de cacao
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de pregătirea tăvii pentru checul nostru delicios. Așadar, vom avea nevoie de o tavă specială de tip Bundt, pe care o vom unge cu puțin ulei. Imediat apoi, vom presăra și puțină făină, astfel încât să ajungă pe întreaga sa suprafață, iar apoi o lăsăm deoparte, momentan.
Pasul 2. În continuare, ne vom ocupa de aluatul nostru pentru chec. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 80 de grame de unt (la temperatura camerei), alături de 60 de grame de zahăr granulat, un pliculeț de zahăr vanilinat, ingrediente pe care le vom amesteca bine de tot, cu ajutorul unui mixer.
Pasul 3. După ce toate ingredientele adăugate au fost încorporate cum trebuie, vom adăuga și o esență de vanilie, 100 de grame de făină, un pliculeț de praf de copt, ingrediente pe care le vom amesteca, de această dată, cu ajutorul unei spatule, la început, iar apoi cu mixerul, însă la viteză mică, până când
Pasul 4. Jumătate din cantitatea compoziției, o vom împrăștia în tava specială de chec, cu ajutorul unei linguri. Ulterior, o vom nivela pentru a avea un strat cât se poate de egal în toate părțile.
Pasul 5. Peste restul cantității de aluat din bol, vom adăuga o lingură de pudră de cacao, un sfert de cană de lapte (la temperatura camerei), iar cu ajutorul mixerului, le vom amesteca, la viteză mică, pentru a obține o textură cremoasă.
Pasul 6. Crema obținută se va așeza peste stratul din tavă, cu ajutorul unei linguri, cât de uniform se poate. Imediat apoi, vom avea nevoie de o furculiță, pe care o vom introduce în compoziție, la mijloc și o vom învârti, ușor, de-a lungul tăvii. Astfel, crema de cacao va pătrunde și în chec, nu va rămâne doar la suprafață.
Pasul 7. Tava se introduce la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, ulterior și checul, pentru a-l transfera pe o farfurie. Se presăra deasupra zahăr pudr ă, iar rețeta este gata!
Checul cu cremă de cacao este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Ruladă cu cremă de cacao, mai moale și mai gustoasă ca niciodată!