Rețetă de Rulouri cu scorțișoară, cunoscute sub numele de Cinnamon rolls

cea mai simpla reteta de cinnamon rolls
Rețetă de Rulouri cu scorțișoară, cunoscute sub numele de Cinnamon rolls

Cinnamon rolls reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  cinnamon rolls. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase cinnamon rolls, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Cinnamon rolls

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  cinnamon rolls, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!

Timp de pregătire  - 30 minute

Timp de preparare  – 25 minute

Timp de odihnă – 2 ore si 30 minute

Timp total  -3 ore si 25 minute

Porții  – 9 bucăți

Ingrediente – Cinnamon rolls

  • 200 ml lapte (la temperatura camerei)
  • 50 g zahăr granulat
  • un ou întreg (la temperatura camerei)
  • un pliculeț de drojdie uscată
  • 300 g făină
  • sare
  • 100 g unt (la temperatura camerei)
  • ulei
  • 100 g zahăr brun
  • o lingură de scorțișoară
  • zahăr pudră

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 9 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

cinnamon rolls
Rețetă de Rulouri cu scorțișoară, cunoscute sub numele de Cinnamon rolls[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Tartă cu căpșune, specială pentru iubitorii de căpșune!

Mod de preparare - Cinnamon rolls

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea aluatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 200 de mililitri de lapte (la temperatura camerei), alături de 50 de grame de zahăr granulat, un ou întreg (la temperatura camerei), un pliculeț de drojdie uscată, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unei spatule.

Imediat apoi, vom adăuga și 300 de grame de făină, un praf de sare, iar tot cu spatula, vom continua să amestecăm, pentru a se încorpora conținutul și a rezulta un aluat. Acoperim bolul cu un capac și lăsăm să se odihnească, timp de 30 de minute.

Pasul 2.  După acest interval de timp, vom adăuga peste aluat și 50 de grame de unt (la temperatura camerei), pe care îl vom încorpora cu o spatula, direct în aluat.

Frământăm aluatul cu mâna, pentru aproximativ 10 minute sau până când nu se va mai lipi de bol.

Pasul 3.  În același bol așezăm bila de aluat rezultată, peste care vom turna puțin ulei. Acoperim apoi bolul și îl lăsăm deoparte timp de aproximativ o oră, pentru a crește.

Pasul 4.

 Între timp, ne vom ocupa de prepararea umpluturii. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 100 de grame de zahăr brun, o lingură de scorțișoară și un praf de sare. Le amestecăm cu o spatulă și ne lăsăm deoparte.

Pasul 5.  A venit timpul să transferăm și aluatul din bol, pe o suprafață plată, pe care îl vom întinde cu ajutorul unui sucitor, astfel încât să obținem o formă dreptunghiulară, nici prea groasă, dar nici

prea subțire.

cea mai buna reteta de cinnamon rolls
Rețetă de Rulouri cu scorțișoară, cunoscute sub numele de Cinnamon rolls[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul 6.  Odată obținută forma dorită, vom unge aluatul pe toată suprafața lui cu 50 de grame de unt (la temperatura camerei). Imediat apoi, vom presăra deasupra din compoziția pe care am preparat-o pentru umplutură. Putem trece apoi și cu o spatulă peste, pentru a ne asigura că se va lipi de aluat.

Pasul 7.  Începem imediat să rulăm aluatul nostru, nici prea strâns, dar nici prea larg. Odată ce ne-am asigurat că marginea aluatului nostru este bine lipită, cu ajutorul unei ațe, vom împărți și tăia totodată, aluatul, în 9 părți cât mai egale cu putință.

Pasul 8.  În acest timp, vom pregăti și o tavă de cuptor, pătrată, pe care vom așeza hârtie de copt și o vom unge cu puțin ulei. Odată ce am tăiat toate cele 9 bucăți, le vom așeza, rând pe rând, în tava de cuptor, la distanță unele de altele. Lăsăm să se odihnească pentru aproximativ o oră, acoperite fiind cu un prosop de bucătărie.

Pasul 9.  După acest interval de timp, introducem tava la cuptor, la o temperatură de 170 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 de minute. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor, ulterior și cinnamon rolls din tavă, presărăm zahăr pudră deasupra, iar rețeta este gata!

Cinnamon rolls  sunt gata și se pot servi. Poftă bună!

reteta de rulouri cu scortisoara
Rețetă de Rulouri cu scorțișoară, cunoscute sub numele de Cinnamon rolls[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Mini cheesecakes cu ciocolată albă și zmeură, fără coacere!



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Satisfacția unei gustări reconfortante! Clătite pufoase umplute cu cremă de ciocolată, perfecte cu căpșune proaspete alături!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies