Rețetă de Chec pufos cu stafide și prune uscate. Gospodinele vor primi multe aprecieri pentru acest preparat!

reteta de chec pufos cu stafide si prune uscate
Rețetă de Chec pufos cu stafide și prune uscate

Checul cu stafide și prune uscate reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  chec cu stafide și prune uscate. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos chec cu stafide și prune uscate, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Chec cu stafide și prune uscate

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  chec cu stafide și prune uscate, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 50 minute

Timp total  – o oră și 20 minute

Porții  – 2 bucăți

Ingrediente –  Chec cu stafide și prune uscate

Ingrediente pentru chec

  • 300 g unt (la temperatura camerei)
  • 300 g zahăr granulat
  • 6 ouă întregi (la temperatura camerei)
  • o esență de vanilie
  • 300 g făină
  • un praf de sare
  • 10 g praf de copt
  • 80 ml lapte (la temperatura camerei)
  • 200 g stafide
  • 200 g prune uscate

Ingrediente pentru decor

  • câteva stafide (opțional)
  • câteva prune uscate (opțional)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 checuri. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus și să utilizați mai multe tăvi.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

cea mai simpla reteta de chec cu stafide si prune uscate
Rețetă de Chec pufos cu stafide și prune uscate[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Paste carbonara a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un preparat Italian pe placul tuturor!

Mod de preparare -  Chec cu stafide și prune uscate

Pasul 1.

În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de 2 tăvi de chec, pe care le vom unge cu puțin unt (la temperatura camerei), cu ajutorul unei pensule.

Pasul 2.  Mai departe, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 300 de grame de unt (la temperatura camerei), iar cu ajutorul unui mixer, vom amesteca untul pentru a-l sfărâma, cu grijă.

În momentul în care am reușit să-l mai destrămăm din forma sa, vom începe, treptat, să adăugăm 300 de grame de zahăr granulat, timp în care vom continua să mixăm, până vom obține o consistență cremoasă.

Pasul 3.  Într-un bol separat, de dimensiuni potrivite, vom sparge 6 ouă întregi (la temperatura camerei), peste care vom adăuga și o esență de vanilie, iar cu ajutorul unui tel, vom bate ouăle, pentru ca ulterior, să le adăugăm, tot treptat, peste amestecul de unt, în timp ce continuăm să amestecăm, de

această dată, cu mixerul. După ce am adăugat toate ouăle, vom continua să amestecăm cu o spatulă, pentru a încorpora cât mai bine ingredientele.

cea mai buna reteta de chec cu stafide si prune uscate
Rețetă de Chec pufos cu stafide și prune uscate[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Plăcinte cu brânză, gata în mai puțin de o oră!

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul 4.  Deasupra bolului nostru, vom așeza o sită, în care vom turna 300 de grame de făină, un praf de sare, 10 grame de praf de copt, ingrediente pe care le vom cerne peste celelalte adăugate. Amestecăm cu ajutorul unei spatule, pentru a ne asigura că toate ingredientele s-au încorporat uniform. Abia atunci vom turna și 80 de mililitri de lapte (la temperatura camerei) și o vom încorpora și pe aceasta. În plus, pentru a da un plus rețetei, vom adăuga în compoziție și 200 de grame de stafide, dar și 200 de grame de prune uscate.

Pasul 5.  Compoziția se împarte în două și se toarnă în tăvile noastre. Se poate întinde uniform, folosindu-ne de o spatulă. Înainte de a introduce tava la cuptor, mai putem adăuga câteva stafide și prune uscate (opțional). Desertul nostru se va coace la o temperatură de 160 de grade Celsius, timp de aproximativ 50 de minute.

Pasul 6. După acest interval de timp, scoatem tăvile de la cuptor, iar după ce s-au mai răcit puțin, scoatem checurile din tavă și le așezăm pe un platou. Le putem orna cu câteva stafide și prune uscate (opțional), iar rețeta este gata!

Checul cu stafide și prune uscate  este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

reteta de chec pufos
Rețetă de Chec pufos cu stafide și prune uscate[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Bombă pentru ciocolata caldă. Una dintre cele mai căutate rețete!



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Rețetă de Cheesecake candy cane. Deliciul pentru întreaga familie!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies