Plăcintele cu brânză reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de plăcinte cu brânză. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase plăcinte cu brânză, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Plăcinte cu brânză
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de plăcinte cu brânză, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 25 minute
Timp de preparare – 25 minute
Timp total – 50 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Plăcinte cu brânză
- 320 g mozzarella
- 150 g brânză feta
- 2 ouă (la temperatura camerei)
- 400 g foi de plăcintă (un pachet)
- apă
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Rețetă pentru cea mai bună turtă dulce de Crăciun. Care este secretul pe care puține gospodine îl știu
Mod de preparare- Plăcinte cu brânză
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom rade cele 320 de grame de mozzarella, pe răzătoarea mare. Imediat apoi, peste mozzarella proaspăt rasă, vom adăuga și bucata întreagă de 150 de grame de brânză feta, pe care o vom mărunți cu mâinile, în prealabil.
Astfel, tot cu mâinile, vom amesteca cele două tipuri de brânză.Pasul 2. După ce ne-am asigurat că cele două tipuri de brânză sunt bine amestecate, vom sparge deasupra și un ou întreg (la temperatura camerei), iar cu ajutorul unei spatule, de această dată, vom încorpora bine oul, în brânza noastră, iar apoi vom lăsa bolul deoparte.
Pasul 3.
Pasul 4. Imediat apoi, vom secționa aluatul nostru în patru părți egale, cu ajutorul unui cuțit. Același lucru vom face și în cazul compoziției noastre de brânză. Așadar, aducem și bolul cu umplutură de brânză, pe care o vom împărți și pe aceasta în 4 părți cât mai egale cu putință, iar cu ajutorul unei linguri, vom lua fiecare parte pe rând și o vom așeza peste aluatul nostru.
Citește și: Rețetă de Eclere cu ciocolată. Desertul copiilor chiar și de Crăciun!
Pasul 5. După ce am așezat conținutul nostru de brânză peste fiecare parte de aluat, vom începe împachetarea acestora. Așadar, vom aduce două colțuri din diagonală, împreună, apoi vom uni și colțul din stânga (de exemplu), iar marginile formate între cele două, le vom presa cu degetele, astfel încât să sigilăm preparatul. Același lucru vom face și cu colțul din dreapta (de exemplu) și vom continua să sigilăm marginile și să presăm vârful format, pentru ca umplutura de brânză să se păstreze în mijloc. Înainte de a le pune la cuptor, vom unge cu ajutorul unei pensule, fiecare plăcintă în parte, cu un amestec de gălbenuș de ou și apă.
Pasul 6. Între timp, putem preîncălzi cuptorul la o temperatură de 200 de grade Celsius. După ce am terminat cu toate cele 4 plăcinte cu brânză, le vom așeza într-o tavă dreptunghiulară de cuptor și vom introduce tava la aceeași temperatură, timp de aproximativ 25 de minute.
Pasul 7. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor, ulterior și plăcintele cu brânză, iar rețeta este gata!
Plăcintele cu brânză sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Tortul tradițional buștean de Crăciun, cunoscut și ca Yule Log