Rețetă pentru cea mai bună turtă dulce de Crăciun. Care este secretul pe care puține gospodine îl știu

Rețetă pentru cea mai bună turtă dulce de Crăciun.
Rețetă pentru cea mai bună turtă dulce de Crăciun.

Turta dulce este unul dintre cele mai gustoase preparate și nu are cum să lipsească de pe masa de Crăciun. De obicei, ele sunt făcute doar pentru că sunt foarte drăgălașe, iar masa de sărbători este mult mai plină.

Acest desert este moale și glazurat și este perfect pentru a fi împărțit cu prietenii, familia și oamenii dragi. Iată cum poți să faci cea mai bună turtă dulce de Crăciun!

Citește și: Rețetă de Eclere cu ciocolată. Desertul copiilor chiar și de Crăciun!

Rețetă pentru cea mai bună turtă dulce de Crăciun

În momentul în care o vezi, turta dulce pare foarte greu de preparat acasă.

Într-adevăr este puțin mai dificil de făcut, dar nu imposibil. Tot ceea ce trebuie să faceți este să țineți cont de câteva reguli importante, iar cu puțin efort, turta va fi una delicioasă și aromată.

Ingrediente

-500 de g de făină.

-patru ouă.

-nouă linguri de miere.

-200 de g de zahăr pudră.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

-o linguriță cu mix de scorțișoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir și anason.

-o linguriță de bicarbonat de sodiu.

-o lingură de suc de lămâie.

Rețetă pentru cea mai bună turtă dulce de Crăciun.
Rețetă pentru cea mai bună turtă dulce de Crăciun.[Sursa foto: pexels]

Citește și: Care este ingredientul care nu are ce să caute în sala de boeuf. Multe gospodine îl folosesc, cu toate că strică gustul

Mod de preparare

Pentru început, untul topit cu mierea, zeama de lămâie și zahărul. Apoi, pune compoziția într-o crăticioară și las-o la foc mic. Între timp, amestecă și ingredientele uscate rămase, mai puțin ouăle.

Mai departe, combină acest amestec obținut din ingrediente uscate cu cel de unt topit, dar doar după ce s-a răcit. Ulterior, adaugă și cele patru ouă, după ce au fost bătute.

Aluatul pentru turta dulce clasică trebuie frământat ușor și ferm, până în momentul în care se omogenizează foarte bine. Apoi, adaugă făina până în momentul în care se ajunge la consistența dorită și acoperiți cu un prosop bolul în care se află aluatul și lasă-l aproximativ jumătate de oră.

Între timp, încinge cuptorul și tapetează o tavă cu hârtie de copt. Acum, din aluat formează forme și așează-le în tavă, cu o distanță de 1-2 centimetri între ele.

Lasă tava în cuptor circa 20 de minute și verifică din când în când pentru a nu se arde. 

După ce ați urmat pașii de mai sus, turta dulce este gata și poate fi servită împreună cu familia și toți cei dragi. Poftă bună!

Rețetă pentru cea mai bună turtă dulce de Crăciun.
Rețetă pentru cea mai bună turtă dulce de Crăciun.[Sursa foto: pexels]

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui săpun în toaletă. Instalatorii pricepuți știu secretul

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

“E foarte sănătos.” Rețeta secretă de ciorbă a Sofiei Vicoveanca!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies