Gabriela Cristea a dezvăluit rețeta pentru choux craquelin.
Gabriela Cristea a împărțit, de această dată, câteva rețete franțuzești, așa că acum a venit cu rețeta choux craquelin, îndrăgitul aluat care poate fi umplut cu orice cremă doriți.
Care sunt ingredietele pentru choux craquelin, rețeta Gabrielei Cristea
din ingredientele de care are nevoie pentru a face aluatul de choux craquelin, care se face foarte rapid, din doar 3 lucruri pe care le aveți deja în casă. „Am pus 100 de grame de unt, îmi trebuie 130 de grame de zahăr și 130 de grame de făină. Vreau să fac ceva deosebit. Voi face niște choux craquelin, niște prăjiturele franțuzești, îți plouă în gură. Gogoșile de choux a la creme, care sunt ca la eclere.
Untul trebuie să fie moale, așa cî voi amesteca cu mâna, pentru că așa e cel mai simplu. Am lăsat de dimineață să se încălzeească. Peste unt adaug zahărul tos, trebuie doar amestecat și incorporat cu grijă să se topească zahărul. Dacă rămân particule netopite, nu e niciun fel de problemă.”, a povestit Gabriela Cristea.
Cum prepară Gabriela Cristea aluatul pentru choux craquelin
Gabriela Cristea a dezvăluit și cum anume incorporează toate ingredientele, cât trebuie să stea la congelator aluatul și cu ce anume poate fi umplut acesta. „Ele pot fi umplute cu orice, plecând de la clasica creme patissiere, până la nebunii sau simple. Pot fi și simple. Am, de exemplu, o cremă de nuci și aș putea să îi pun cremă de nuci, iar pe lângă să îi fac o inimă din cremă din caramel sărat.
Creme patissiere poate fi combinată cu cremă de nuci, mango, fistic, ce vreți voi. Am pus și făina aici și am să incorporez și amestec. Întind foaia, trebuie să aibă cel puțin 2 milimetri. Astea vor fi și foarte crocante deasupra. Rețeta asta mi-a dat-o fina mea. Foaia asta va merge la congelator și va sta acolo câteva ore bune. Abia după ce a înghețat poate fi umplută cu cremă.”,