Rețetă de Ciuperci umplute. Un aperitiv rapid și sănătos

reteta de ciuperci umplute
Rețetă de Ciuperci umplute

Ciupercile umplute reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  ciuperci umplute. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase ciuperci umplute, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Ciuperci umplute

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  ciuperci umplute, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  – 10 minute

Timp de preparare  – 10 minute

Timp total  – 20 minute

Porții  – 24 bucăți

Ingrediente – Ciuperci umplute

Ingrediente pentru ciuperci

  • 460 g ciuperci albe (24 bucăți)
  • 150 g brânză Gouda
  • o ceapă mare albă
  • 10 măsline mari verzi
  • piper negru măcinat (după gust)
  • cașcaval (opțional)

Ingrediente pentru  sosul Worcestershire (sau 20 de mililitri dacă este achizi ț ionat din comerț)

  • o ceapă mică albă
  • 2 căței de usturoi
  • o bucată de anșoa
  • 3 linguri de semințe de muștar
  • o linguriță de boabe de piper
  • o jumătate de linguriță de piper roșu
  • puțină scorțișoară (după gust)
  • o jumătate de cană de sos de soia
  • 3 linguri de sare
  • o jumătate de linguriță de praf de curry
  • o jumătate de ceașcă de apă

Ingrediente pentru decor

  • o legătură de mărar

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 24 de ciuperci. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

ciuperci umplute
Rețetă de Ciuperci umplute[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta delicioasă de clătite pufoase a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un desert simplu preparat cu doar 5 ingrediente!

Mod de preparare - Ciuperci umplute

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom începe prin a lua 460 de grame de ciuperci albe (24 bucăți). Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari le vom așeza, iar mai apoi vom avea nevoie și de un bol de dimensiuni mai mici.

Urmează să luăm fiecare ciupercă în parte, pentru a-i scoate codița, rând pe rând. Codițele le vom pune în bolul de dimensiuni mai mici, iar cele două boluri se lasă, momentan, deoparte.

Pasul 2.  Mai departe, vom avea nevoie de 150 de grame de brânză Gouda. Într-un bol de dimensiuni potrivite, vom așeza o răzătoare și vom începe să radem brânza noastră, pe găurile mai mari de pe aceasta.

Pasul 3.  Acum vom avea nevoie și de o ceapă mare albă. Pe un tocător, vom așeza ceapa noastră, îi vom îndepărta coaja, iar apoi cu ajutorul unui cuțit, o vom tăia cât se poate de mărunt. După ce am terminat, așezăm ceapa noastră în bolul în care se află și brânza Gouda.

Pasul 4.  A venit timpul să ne ocupăm și de măsline. Așadar, vom avea nevoie de aproximativ 10 măsline mari verzi, pe care și pe acestea, de

asemenea, le vom tăia cât mai mărunt cu putință, pe tocător. Imediat apoi, le vom adăuga și pe ele în bolul cu brânză și ceapă.

cea mai buna reteta de ciuperci umplute
Rețetă de Ciuperci umplute[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Fursecuri de Crăciun. Ușor de preparat cu cei mici

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Între timp, ne vom ocupa și de prepararea sosului Worcestershire. Așadar, vom avea nevoie de o ceapă mică albă, pe care o vom toca mărunt, mărunt, 2 căței de usturoi pe care îi vom strivi și toca bine de tot, mai departe vom avea nevoie și de o bucată de anșoa, pe care de asemenea, o vom strivi bine. Pe toate acestea le vom pune într-un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom adăuga 3 linguri de semințe de muștar, o linguriță de boabe de piper, o jumătate de linguriță de piper roșu, puțină scorțișoară (după gust), o jumătate de cană de sos de soia, 3 linguri de sare, o jumătate de linguriță de praf de curry și o jumătate de ceașcă de apă. Toate aceste ingrediente se amestecă bine, bine cu ajutorul unui mixer. Conținutul poate să fie introdus la frigider timp de câteva ore, înainte de utilizare. Cu toate acestea, dacă găsiți în comerț acest sos, îl puteți achiziționa direct, fără să fie nevoie să-l preparați.

Pasul 6.  Acum că avem și sosul pregătit, vom turna din el aproximativ 20 de mililitri în bolul în care se află brânza, ceapa și măslinele, peste care vom presăra și puțin piper negru măcinat (după gust). Cu ajutorul unei linguri, vom amesteca toate ingredientele noastre.

Pasul 7.  A venit timpul să umplem ciupercile noastre cu compoziția obținută. Așadar, vom lua rând pe rând ciupercile și le vom umple, până când se vor termina atât ele, cât și compoziția. Atenția însă! După ce ați pus compoziție în ciupercă, va trebui să o apăsați puțin, pentru a pătrunde mai bine în golul acesteia. Dacă doriți, puteți adăuga (opțional) și puțin cașcaval ras deasupra.

Pasul 8.  Ciupercile umplute se așază într-o tavă de cuptor, în care am așezat în prealabil, hârtie de copt și o introducem la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la o temperatură de 230 de grade Celsius. După acest interval de timp, ciupercile se scot din cuptor și se presară puțin mărar tocat, iar rețeta este gata!

Ciupercile umplute  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de ciuperci umplute
Rețetă de Ciuperci umplute[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de ardei umpluți de post ca la bunica. Care este secretul pentru cel mai bun gust



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Rețetă de ardei umpluți de post ca la bunica. Care este secretul pentru cel mai bun gust

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies