Ciupercile umplute reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de ciuperci umplute. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase ciuperci umplute, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Ciuperci umplute
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de ciuperci umplute, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 10 minute
Timp de preparare – 10 minute
Timp total – 20 minute
Porții – 24 bucăți
Ingrediente – Ciuperci umplute
Ingrediente pentru ciuperci
- 460 g ciuperci albe (24 bucăți)
- 150 g brânză Gouda
- o ceapă mare albă
- 10 măsline mari verzi
- piper negru măcinat (după gust)
- cașcaval (opțional)
Ingrediente pentru sosul Worcestershire (sau 20 de mililitri dacă este achizi ț ionat din comerț)
- o ceapă mică albă
- 2 căței de usturoi
- o bucată de anșoa
- 3 linguri de semințe de muștar
- o linguriță de boabe de piper
- o jumătate de linguriță de piper roșu
- puțină scorțișoară (după gust)
- o jumătate de cană de sos de soia
- 3 linguri de sare
- o jumătate de linguriță de praf de curry
- o jumătate de ceașcă de apă
Ingrediente pentru decor
- o legătură de mărar
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 24 de ciuperci. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mod de preparare - Ciuperci umplute
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a lua 460 de grame de ciuperci albe (24 bucăți). Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari le vom așeza, iar mai apoi vom avea nevoie și de un bol de dimensiuni mai mici.
Pasul 2. Mai departe, vom avea nevoie de 150 de grame de brânză Gouda. Într-un bol de dimensiuni potrivite, vom așeza o răzătoare și vom începe să radem brânza noastră, pe găurile mai mari de pe aceasta.
Pasul 3. Acum vom avea nevoie și de o ceapă mare albă. Pe un tocător, vom așeza ceapa noastră, îi vom îndepărta coaja, iar apoi cu ajutorul unui cuțit, o vom tăia cât se poate de mărunt. După ce am terminat, așezăm ceapa noastră în bolul în care se află și brânza Gouda.
Pasul 4. A venit timpul să ne ocupăm și de măsline. Așadar, vom avea nevoie de aproximativ 10 măsline mari verzi, pe care și pe acestea, de
asemenea, le vom tăia cât mai mărunt cu putință, pe tocător. Imediat apoi, le vom adăuga și pe ele în bolul cu brânză și ceapă.Citește și: Rețetă de Fursecuri de Crăciun. Ușor de preparat cu cei mici
Pasul 5. Între timp, ne vom ocupa și de prepararea sosului Worcestershire. Așadar, vom avea nevoie de o ceapă mică albă, pe care o vom toca mărunt, mărunt, 2 căței de usturoi pe care îi vom strivi și toca bine de tot, mai departe vom avea nevoie și de o bucată de anșoa, pe care de asemenea, o vom strivi bine. Pe toate acestea le vom pune într-un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom adăuga 3 linguri de semințe de muștar, o linguriță de boabe de piper, o jumătate de linguriță de piper roșu, puțină scorțișoară (după gust), o jumătate de cană de sos de soia, 3 linguri de sare, o jumătate de linguriță de praf de curry și o jumătate de ceașcă de apă. Toate aceste ingrediente se amestecă bine, bine cu ajutorul unui mixer. Conținutul poate să fie introdus la frigider timp de câteva ore, înainte de utilizare. Cu toate acestea, dacă găsiți în comerț acest sos, îl puteți achiziționa direct, fără să fie nevoie să-l preparați.
Pasul 6. Acum că avem și sosul pregătit, vom turna din el aproximativ 20 de mililitri în bolul în care se află brânza, ceapa și măslinele, peste care vom presăra și puțin piper negru măcinat (după gust). Cu ajutorul unei linguri, vom amesteca toate ingredientele noastre.
Pasul 7. A venit timpul să umplem ciupercile noastre cu compoziția obținută. Așadar, vom lua rând pe rând ciupercile și le vom umple, până când se vor termina atât ele, cât și compoziția. Atenția însă! După ce ați pus compoziție în ciupercă, va trebui să o apăsați puțin, pentru a pătrunde mai bine în golul acesteia. Dacă doriți, puteți adăuga (opțional) și puțin cașcaval ras deasupra.
Pasul 8. Ciupercile umplute se așază într-o tavă de cuptor, în care am așezat în prealabil, hârtie de copt și o introducem la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la o temperatură de 230 de grade Celsius. După acest interval de timp, ciupercile se scot din cuptor și se presară puțin mărar tocat, iar rețeta este gata!
Ciupercile umplute sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de ardei umpluți de post ca la bunica. Care este secretul pentru cel mai bun gust