Rețetă de colțunași cu brânză dulce. Se prepară rapid și nu ai nevoie de o mulțime de ingrediente

Rețetă de colțunași cu brânză dulce. Se prepară rapid și nu ai nevoie de o mulțime de ingrediente
Rețetă de colțunași cu brânză dulce. Se prepară rapid și nu ai nevoie de o mulțime de ingrediente

Colțunașii cu brânză dulce se prepară imediat, din doar câteva ingrediente și vă vor aduce aminte, cu siguranță, de perioada copilăriei. Noi vă dezvăluim cea mai rapidă rețetă, cu ajutorul căreia veți prepara un desert delicios.

Colțunașii fac parte din categoria rețetelor tradiționale. Deocamdată nu se știe cu exactitate de unde provine această rețetă, dar important este că reprezintă un desert senzațional, pe care îl puteți prepara imediat.

Rețeta rapidă de colțunași cu brânză dulce

De când nu ați mai gustat dintr-un colțunaș cu brânză dulce? Sau poate chiar ați uitat de această rețetă, pe care cu siguranță ați mâncat-o la bunici, când erați copii.

Ne-am gândit să vă aducem aminte de vremurile copilăriei și cum puteam face asta mai bine, decât cu ajutorul unei rețete vechi, dar extrem de gustoase?

Colțunașii cu brânză dulce se fac imediat, din doar câteva ingrediente și în mai puțin de o oră îi veți îndulci pe cei dragi cu un desert pufos și aromat, în același timp.

Bineînțeles că puteți prepara colțunașii și cu brânză sărată, dacă vreți să-i serviți pe post de aperitiv.

În acest caz, scoateți zahărul și zahărul vanilat din rețetă și adăugați smântână. În loc de brânză de vaci, folosiți telemea. De asemenea, puteți pune și mărar.

Haideți să vedem însă ce ingrediente vă trebuie, pentru a prepara colțunașii cu brânză dulce:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ingrediente pentru aluat:

  • două ouă
  • 150 g făină
  • 50 g griș
  • 30 g unt

Ingrediente pentru umplutură:

  • 250 g brânză dulce de vaci
  • un ou
  • 50 g unt
  • 100 g zahăr
  • 25 g făină
  • zahăr vanilat

Cum se prepară colțunașii cu brânză dulce

Spargeți ouăle și mixați-le întregi. Adăugați untul topit și amestecați foarte bine, până veți obține o compoziție omogenă.

De-abia după aceea puneți grișul și făina, puțin câte puțin, în timp ce amestecați în aluat. Veți observa că la început veți putea amesteca aluatul cu furculița, după care va trebui să-l frământați.

Ca să vă fie mai ușor, răsturnați coca pe masa pe care ați presărat făină și frământați bine cu mâinile.

Aluatul are nevoie de câteva minute de frământat. Mai puteți adăuga făină, dacă vi se pare că este prea moale.

La final, trebuie să obțineți un aluat elastic, pe care să-l puteți întinde cu ușurință. După ce ați terminat cu frământatul, puneți aluatul într-un castron, pe care îl acoperiți cu un prosop și îl lăsați într-un loc cald, pentru aproximativ 20 de minute.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

În acest fel, va fi mai ușor de întins. Între timp, pregătiți umplutura pentru colțunași. Zdrobiți brânza dulce cu o furculiță, nu înainte de a o scurge foarte bine. Apoi amestecați-o cu oul, pe care l-ați bătut în prealabil, cu zahărul și cu untul topit. Făina se adaugă la final și se amestecă toate ingredientele foarte bine. Adăugați și zahăr vanilat.

Presărați făină pe masă și apoi începeți să întindeți aluatul.

Trebuie să obțineți o foaie dreptunghiulară. Cu ajutorul unui cuțit, faceți tăieturi pe margine, în așa fel încât să aveți pătrate.

Cu o linguriță, puneți umplutură în mijlocul fiecărui pătrat și apoi îl îndoiți pe diagonală, ca să obțineți un triunghi. Apăsați cu o furculiță pe margini, ca să le lipiți bine.

Într-o oală mai mare, puneți apă și o linguriță de sare și o lăsați să fiarbă. Când observați că apa fierbe, puneți colțunașii, unul câte unul. După ce i-ați pus pe toți, aveți grijă să amestecați în oală, ca să nu se lipească.

Colțunașii se fierb pentru aproximativ 25 de minute, iar oala trebuie acoperită pe jumătate cu un capac. După ce au fiert, îi mai lăsați în apă încă 20 de minute, după ce ați stins focul.În acest fel, colțunașii vor fi extrem de pufoși. Apoi îi strecurați și îi serviți calzi.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies