Conopida gratinată la cuptor este un preparat rapid și extrem de gustos. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și veți obține un prânz sau o cină care vor fi pe placul tuturor.
Dacă vreți să preparați ceva bun, dar nu aveți poftă de carne, conopida gratinată la cuptor vă poate scoate din încurcătură. Se foarte foarte repede și este delicioasă. Astăzi v-am pregătit o rețetă extrem de simplă, cu care nu aveți cum să dați greș, chiar dacă nu sunteți expertă în bucătărie. Este vorba despre conopida gratinată la cuptor, cu smântână și cașcaval.
Conopida gratinată la cuptor, o rețetă rapidă
Citeste si: CITEȘTE: Cum să faci cea mai bună supă cremă de conopidă
Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe conopida. Beneficiile conopidei
Acest preparat va fi gata în aproximativ 15 minute și nu aveți nevoie nici de foarte multe ingrediente.
Conopida este o legumă cu multe beneficii pentru organism și ar trebui inclusă des în alimentație. Are doar 25 de calorii la 100 de grame, două grame de proteine, 2,5 grame de fibre, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, vitamina E, potasiu, fosfor, sodiu, calciu, magneziu, fier, zinc, mangan, seleniu și fluor.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Așadar, nu aveți niciun motiv să nu consumați conopidă .
Ingrediente pentru conopida gratinată:
- o conopidă
- sare
- piper
- 200 ml smântână fermentată, cu cel puțin 20% grăsime
- 50 g unt
- 100 g cașcaval
- două linguri de pesmet
Cum se prepară conopida gratinată la cuptor
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe lintea. Cum prepari cea mai gustoasă linte
Desfaceți conopida în buchețele și spălați-o bine. Apoi o puneți la fiert în apă cu sare.
Se fierbe în 3-4 minute. Nu o lăsați mai mult, pentru că se va înmuia prea tare și veți obține un piure! Scoateți conopida din apa fiartă și o puneți imediat în apă rece, pentru câteva minute.
După aceea, o lăsați să se scurgă bine. Ungeți cu unt o tavă termorezistentă și apoi tapetați-o cu pesmet. Așezați bucățelele de conopidă în tavă, puneți sare și piper, iar apoi turnați smântâna peste ele.
Deasupra puneți cașcaval ras, din belșug. Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 25 de minute. Vă veți da seama că este gata, atunci când cașcavalul s-a rumenit.
Conopida gratinată la cuptor se mănâncă fierbinte. Dacă nu vă place conopida, o puteți înlocui fără probleme cu broccoli. Rețeta este aceeași.
De asemenea, puteți prepara conopidă și broccoli în aceeași tavă. Totul ține de preferințele fiecăruia.