Coșulețele cu nucă și gem sunt gustoase și nu este nevoie de mult timp sau de multă muncă pentru a le prepara. În plus, este nevoie de doar câteva ingrediente, pe care cu siguranță le aveți prin casă.
Astăzi ne-am gândit să vă dezvăluim o rețetă de coșulețe fragede cu gem și cu bezea de nucă. Se prepară imediat, așa că puteți să vă faceți fără probleme și alte planuri, pentru că nu veți petrece foarte mult timp în bucătărie.
Coșulețele cu nucă și gem, fragede și delicioase
Pentru a prepara cele mai bune coșulețe cu nucă și gem, este important de știut că va trebui să folosiți untură.
Dacă totuși nu aveți untură, folosiți un unt gras, cu 82% grăsime. În ceea ce privește gemul pe care îl veți pune în coșulețe, acesta trebuie să fie mai acrișor.
Magiunul de prune este ideal, dar aveți grijă să nu fie foarte zemos. În cazul în care are prea mult lichid, puneți puțin griș peste magiun, atunci când îl așezați în coșulețe. Este
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente pentru aluat:
- 500 gr făină
- 5 linguri pline de untură
- 180 gr smântână
- două gălbenușuri
- 5 linguri zahăr pudră
- o linguriță de coajă de lămâie rasă
- un praf de sare
Ingrediente pentru bezeaua cu nucă:
- 3 albușuri
- 150 gr zahăr
- 150 gr nucă măcinată
Cum se prepară coșulețele cu nucă și gem
Aluatul pentru coșulețele cu nucă și cu gem trebuie preparat foarte rapid. Într-un vas mai adânc, puneți făina, untura, smântâna, gălbenușurile, zahărul pudră, coaja de lămâie rasă și praful de sare și mixați până în momentul în care vedeți că a început să se lege compoziția.
Aluatul nu trebuie frământat mult, pentru că trebuie să rămână fraged, nu elastic.
Apoi puneți aluatul decupat în formele de brioșe, pe care le-ați uns cu puțin unt. În fiecare formă, puneți câte o linguriță de magiun de prune.
După aceea, mixați albușurile cu un praf de sare.
Adăugați și nuca măcinată și amestecați ușor, până veți obține o compoziție omogenă. Bezeaua se pune în fiecare coșuleț, cu ajutorul unui poș. Băgați tava în cuptorul preîncălzit și lăsați-o pentru aproximativ 25 de minute. Coșulețele
sunt gata, atunci când vedeți că bezeaua s-a uscat și s-a rumenit puțin. Le lăsați să se răcească și le scoateți din formă după aceea.