Cotletele de berbecuț reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de cotlete de berbecuț. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase cotlete de berbecuț, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Cotlete de berbecuț
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de cotlete de berbecuț, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – o oră
Timp total – o oră și 20 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Cotlete de berbecuț
Ingrediente pentru cotletele de berbecuț
- un kilogram de cotlete de berbecuț
- 30 g usturoi zdrobit+ ghimbir
- sare
- o linguriță de praf de curcuma
- 300 ml apă
- 200 g iaurt
- 5 g praf de chili (opțional)
- 5 g coriandru uscat
- 5 g semințe de chimen
- un ardei iute verde tocat mărunt
- 20 ml zeamă de la o lămâie
- un praf de colorant alimentar galben (opțional)
- ulei
Ingrediente pentru salată
- câteva roșii cherry
- 2 castraveți potriviți
- o ceapă mare galbenă
- puțin ulei
- 2 cepe verzi
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
Ingrediente pentru servire
- un sos (după preferințe)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Cum se face cea mai bună tobă de casă. Secretul pe care toți bunicii îl știu
Mod de preparare - Cotlete de berbecuț
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom așeza pe aragaz, la foc mic, în care vom adăuga un kilogram de cotlete de berbecuț, apoi 30 de grame de usturoi zdrobit cu ghimbir, o linguriță de sare, o linguriță de praf de curcuma, alături de 300 de mililitri de apă, iar cu ajutorul unei
Pasul 2.
Pasul 3. Acum ne vom ocupa de prepararea sosului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 200 de grame de iaurt, un praf de sare, 5 grame de praf de chili (opțional), 5 grame de coriandru uscat, 5 grame de semințe de chimen, un ardei iute verde tocat mărunt, 20 de mililitri de zeamă de la o lămâie, un praf de colorant alimentar galben, iar toate aceste ingrediente se vor amesteca cu ajutorul unei lingurițe, până când toate se vor omogeniza uniform.
Citește și: Rețetă de Salată cu creveți la grătar și sos Louie. O idee bună pentru masa de Revelion!
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
Pasul 4. În bolul în care am preparat sosul nostru delicios, vom adăuga toate cotletele de berbecuț, pe care le vom amesteca cât putem de bine, pentru ca sosul să ajungă pe toată suprafața acestora, apoi lăsăm preparatul la marinat, la temperatura camerei, timp de aproximativ 30 de minute.
Pasul 5. După acest interval de timp, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga ulei (după preferințe), pe care îl vom împrăștia pe toată suprafața tigăii, cu ajutorul unei spatule. Imediat apoi, vom pune rând pe rând toate cotletele noastre de berbecuț în tigaie. Vom acoperi tigaia cu un capac, iar preparatul se va găti timp de aproximativ 5 minute, pe fiecare parte, la foc mic.
Pasul 6. În acest timp, ne putem ocupa și de salata noastră fresh, iar pentru aceasta vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom tăia câteva roșii cherry, 2 castraveți potriviți, o ceapă mare galbenă, puțin ulei, dar și 2 cepe verzi. Condimentăm cu sare și piper negru măcinat (după gust), iar salata este gata!
Pasul 7. Luăm și cotletele de berbecuț din tigaie, le transferăm pe o farfurie, lângă care vom așeza salata noastră gustoasă, dar și un sos (după preferințe), iar rețeta este gata!
Cotletele de berbecuț sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețeta delicioasă de Paste cu fructe de mare