Crema de zahăr ars reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de cremă de zahăr ars. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă cremă de zahăr ars, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Crem ă de zahăr ars
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de cremă de zahăr ars, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire – 15 minute
Timp de preparare – 45 minute
Timp de răcire – 3 ore
Timp total – 4 ore
Porții – 6 persoane
Ingrediente – Crem ă de zahăr ars
Ingrediente pentru crema de zah ăr ars
- 2 boabe de vanilie (opțional) sau o esență de vanilie
- 730 ml smântână lichidă
- 5 gălbenușuri de ou
- 100 g zahăr granulat
- sare
- zahăr tos
Ingrediente pentru decor
- afine
- merișoare
- smochine
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de cheesecake cu pudră de Matcha. Un desert special, mai ales dacă este servit cu un ceai aromat!
Mod de preparare - Crem ă de zahăr ars
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de 2 boabe de vanilie (opțional) sau putem folosi și esență de vanilie. Cu toate acestea, dacă aveți boabe de vanilie, vom curăța doar una dintre cele două, iar cu ajutorul unui cuțit ascuțit, o vom tăia de la mijloc, pentru a o deschide, iar tot cu un cuțit sau o lingură, o vom curăța, pentru a extrage vanilia de care avem nevoie.
Pasul 2. Mai departe, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, pentru a adăuga 730 de mililitri de smântână lichidă, peste care vom adăuga extractul de vanilie obținut sau esența de vanilie. În cazul în care ați utilizat boabele de vanilie, cea de-a doua boabă de vanilie o vom introduce și pe ea, întreagă, în oala noastră. Oala se pune pe aragaz, la foc mediu, pe care o vom aduce la punctul de fierbere.
Pasul 3. Între timp, vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 160 de grade Celsius.
Pasul 4. Acum vom avea nevoie de două boluri, unul de dimensiuni mai mici, iar altul de dimensiuni mai mari. Vom începe să spargem 5 ouă și să le separăm, gălbenuș de albuș. De menționat este faptul că vom avea nevoie doar de gălbenușuri, așadar, pe acestea le vom așeza în bolul de dimensiuni mai mari. Peste gălbenușuri vom adăuga 100 de grame de zahăr granulat și un praf de sare și începem să amestecăm cu ajutorul unui tel, până când se vor combina uniform.
Pasul 5. Nu uităm nici de crema noastră de pe foc, așadar, după ce a ajuns la punctul de fierbere, vom opri focul și o vom mai lăsa timp de 15 minute, pe aragaz, pentru a se răci.
Citește și: Rețetă de ciorbă de perișoare tradițională. Este una din cele mai tipice ciorbe românești!
Pasul 6. Astfel, după acest interval de timp, vom strecura conținutul din oală, direct în bolul nostru cu gălbenușuri, timp în care vom mai amesteca, din când în când, cu telul, iar apoi în mod constant, pentru ca toate ingredientele să se încorporeze.
Pasul 7. Acum vom avea nevoie de formele noastre rotunde de cremă de zahăr ars, pe care le vom așeza într-o tavă dreptunghiulară, în care vom turna apa fierbinte, pentru ca acestea să se coacă uniform, așa cum ne dorim.
Pasul 8. Compoziția se toarnă într-o cană gradată, pentru a ne fi mai ușor să turnăm direct în forme, iar mai departe vom umple cele 6 forme ale noastre, de cremă de zahăr ars. Introducem tava la cuptor, cu grijă, iar desertul nostru se va prepara la o temperatură de 160 de grade Celsius, timp de aproximativ 30-40 de minute. După acest interval de timp, le vom scoate din cuptor, vom aștepta să ajungă la temperatura camerei, iar apoi le vom introduce în frigider, pentru a se răci.
Pasul 9. Imediat după ce au stat la frigider, le vom scoate și vom presăra deasupra o linguriță și jumătate de zahăr tos și încercăm să fie așezat pe întreaga suprafață a desertului. Acum cu ajutorul unui arzător special de flambat, vom arde zahărul aflat deasupra cremei noastre. Cu grijă însă! Nu trebuie să aibă o culoare prea maronie, pentru că va avea un gust destul de amar.
Pasul 10. Acum că am trecut și de acest pas foarte important pentru rețeta noastră, deasupra vom așeza câteva fructe (după preferințe), însă astăzi vom decora cu câteva afine, merișoare și smochine, iar rețeta este gata!
Crema de zahăr ars este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de supă de sfeclă ucraineană. Este aromată, gustoasă și sățioasă!