Rețetă de creme brulee. Învață secretele unui desert preferat de patiseri

Rețetă de creme brulee. Învață secretele unui desert preferat de patiseri
Rețetă de creme brulee. Învață secretele unui desert preferat de patiseri

Rețeta de creme brulee nu este chiar cea mai ușoară. Totuși, dacă știți secretele cofetarilor, veți putea prepara și dumneavoastră fără probleme acest desert rafinat.

Creme brulee este un desert care are la bază crema de zahăr ars. Nu este însă același lucru cu rețeta clasică. Creme brulee este mult mai fină și bineînțeles, mult mai gustoasă.

Secretele celei mai bune rețete de creme brulee

Ca și crema de zahăr ars, și creme brulee se face ușor, dar trebuie să fiți atente la câteva trucuri. Dacă nu respectați secretele cofetarilor, cu siguranță desertul nu o să iasă așa cum trebuie.

Fiind un desert mai rafinat, creme brulee necesită puțin mai multă îndemânare, dar nu este cazul să vă panicați. Respectați pașii din această rețetă și o să vedeți că o să reușiți.

Dacă nu ați mâncat până acum creme brulee, trebuie să știți ca, în interior, acest desert are o cremă fină, iar deasupra are o crustă crocantă de zahăr ars.

Tocmai acest contrast face ca desertul să fie unul deosebit. Pentru a obține crusta perfectă, trebuie să aveți la îndemână un aparat de flambat, pentru bucătărie. O să vă fie de mare ajutor.

Dacă nu aveți așa ceva și nici nu vreți să vă cumpărați, puteți carameliza zahărul în cuptorul cu microunde sau în cuptorul normal, pe grill.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Orice variantă veți alege, important este să vă mișcați foarte repede, în așa fel încât crema din interior să nu aibă timp să se încălzească.

Ingrediente:

  • 500 ml de smântână dulce pentru gătit, cu 25-32% grăsime
  • esență de vanilie
  • 4 gălbenușuri
  • 80 g de zahăr brun

Cum se prepară creme brulee

Într-o cratiță, turnați smântâna dulce de gătit și adăugați și esența de vanilie. Puneți crăticioara pe foc mic și lăsați-o să se încălzească.

Aveți grijă că această compoziție nu trebuie să fiarbă, ci doar să fie fierbinte. După aceea, lăsați crema să se răcească. Separați albușurile de gălbenușuri și păstrați doar gălbenușurile.

Nu aruncați albușurile, pentru că puteți prepara din ele o delicioasă prăjitură doar din albușuri.

Într-un vas, amestecați foarte bine gălbenușurile cu zahărul. Folosiți-vă de un tel sau de un mixer, cum vă este mai comod.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Gălbenușurile bătute le turnați peste smântâna răcită și amestecați bine cu un tel. Compoziția astfel obținută se toarnă în forme mai mici, care să reziste la cuptor.

Nu umpleți formele, pentru că o să dea pe dinafară când se va coace crema. Aceste forme trebuie așezate în tava mare a cuptorului, în care puneți înainte apă fierbinte.

Formele trebuie să fie acoperite până la jumătate cu apă fierbinte.

Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ o oră.

După aceea, lăsați crema să se răcească. Când crema a ajuns la temperatura camerei, acoperiți formele cu folie de plastic și băgați-le în frigider pentru două ore, cel puțin. Apoi puneți deasupra fiecărei forme puțin zahăr brun, pe care îl veți topi cu arzătorul sau la cuptorul cu microunde.

Creme brulee se servește imediat după aceea, cât timp este încă fierbinte.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Impactul pe care îl are tehnologiei asupra cazinourilor tradiționale

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies