Dovleceii cu porumb și smântână reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de dovlecei cu porumb și smântână. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cei mai gustoși dovlecei cu porumb și smântână, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Dovlecei cu porumb și smântână
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de dovlecei cu porumb și smântân ă, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 45 minute
Timp de preparare – 15 minute
Timp total – o oră
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Dovlecei cu porumb și smântână
- o cană de porumb dulce
- un dovlecel zuchinni mare sau 2 de dimensiuni potrivite
- sare (după gust)
- câteva frunze proaspete de busuioc
- un ou întreg (la temperatura camerei)
- o jumătate de linguriță de boia de ardei
- o lingură de busuioc
- o jumătate de cană de făină
- 2 căței de usturoi rași
- o lingură de ulei de măsline
- smântână
- roșii cherry
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețeta de Ceafă de porc cu cartofi prăjiți, mai suculentă decât credeai!
Mod de preparare - Dovlecei cu porumb și smântână
Pasul 1. În primul și-n primul rând, va trebui să scoatem o cană de porumb dulce de la congelator, pentru a-l lăsa să se dezghețe timp de aproximativ 30 de minute.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de un dovlecel zuchinni mare sau 2 de dimensiuni potrivite, cât să obținem 2 căni de dovlecei tăiați mărunt.
Așadar, vom începe prin a tăia capetele dovleceilor, apoi le vom tăia în jumătate, iar apoi, ne vom folosi de o răzătoare, pentru a rade dovleceii pe partea cu găurile mai mari.Pasul 3. Odată obținute cele 2 căni de dovlecel zuchinni, le vom turna într-o sită, peste care vom adăuga sare (după gust), amestecăm puțin și lăsăm să se odihnească pentru aproximativ 10 minute. După acest interval de timp, vom presa dovleceii prin sită, pentru a obține zeama din aceștia, pe care ulterior o vom arunca.
Pasul 4. Între timp, ne vom ocupa de restul ingredientelor. Așadar, vom tăia mărunt câteva frunze proaspete de busuioc, pentru a obține cam o lingură. Într-un bol de dimensiuni mai mici, separat, vom sparge un ou întreg (la temperatura camerei), pe care îl vom amesteca bine cu telul.
Pasul 5. În bolul cu dovlecei adăugăm o jumătate de linguriță de boia de ardei, un sfert de linguriță de sare, o lingură de busuioc tăiat, anterior, oul amestecat și o jumătate de cană de făină, 2 căței de usturoi rași și ceașca de porumb pe care l-am scos din congelator, încă de la începutul rețetei. Amestecăm ingredientele bine cu ajutorul unei spatule și îl lăsăm pentru 5 minute.
Pasul 6. Între timp, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu, pentru a se încălzi. Adăugăm o lingură de ulei de măsline, iar în momentul în care s-a încins, ne vom ocupa de prepararea dovleceilor.
Pasul 7. Așadar, odată ce uleiul este pregătit, cu ajutorul unei cupe mici de înghețată sau a unei linguri mai mari, vom lua din compoziția preparată și vom așeza în tigaie. Atenție însă! Trebuie să presăm puțin pe compoziție, odată așezată în tigaie, pentru a deveni mai subțiri și a se găti mai bine. Dovleceii se gătesc timp de 2-3 minute, pe fiecare parte.
Pasul 8. Odată gătiți dovleceii, se vor transfera pe o farfurie, deasupra vom pune puțină smântână (după preferințe), alături de câteva roșii cherry, iar rețeta este gata!
Dovleceii cu porumb și smântână sunt gata și se pot servi calzi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Frigărui de pui cu legume. O surpriză inedită de Valentine’s Day!