Ceafa de porc cu cartofi prăjiți reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara cu ușurință. V-ați gândit să căutați rețeta simplă de la Wild cooking?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de ceafă de porc cu cartofi prăjiți, prezentată la Wild cooking, pe canalul de YouTube, theXclusive, Kanal D. În plus, descoperiți și care este secretul pentru o ceafă de porc cu cartofi prăjiți, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Ceafă de porc cu cartofi prăjiți
Pe canalul de YouTube, theXclusive, găsiți cea mai simplă rețetă de c eafă de porc cu cartofi prăjiți , absolut delicioasă, prezentată la Wild cooking, Kanal D, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – o oră
Timp total – o oră și 30 minute
Porții – 2 persoane
Ingrediente – Ceafă de porc cu cartofi prăjiți
- 1 kg ceafă de porc
- fulgi de chili
- sare grunjoasă
- piper negru boabe
- o lămâie
- busuioc uscat
- whiskey
- 6 cartofi mai mari
- brânză
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Spaghete cu cârnăciori Chorizo. Valentine’s Day este mai aproape decât crezi!
Mod de preparare - Ceafă de porc cu cartofi prăjiți
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de pregătirea focului pentru pirostria noastră, pentru că această rețetă de ceafă de porc cu cartofi prăjiți se poate prepara și afară, în aer liber, pe pirostrie. Bineînțeles că rețeta se poate pregăti și în casă, însă de această dată, o vom pregăti în aer liber, direct pe pirostrie, mai exact pe grătar, atunci când vine vorba despre ceafa de porc, respectiv în ceaun, atunci când vine vorba despre
Pasul 2. Imediat apoi, ne vom ocupa de pregătirea cefei de porc. Așadar, vom avea nevoie de o bucată de 1 kilogram de ceafă de porc, pe care, cu ajutorul unui cuțit special de carne, vom începe să o tăiem pe lungime, pentru a obține un strat mai subțire de carne.
Pasul 3.
Pasul 4. În continuare, vom avea nevoie de un mojar, în care vom adăuga câțiva fulgi de chili, puțin mai multă sare grunjoasă și piper negru boabe (după gust), condimente pe care le vom zdrobi cât mai bine cu putință.
Imediat apoi, tot în mojar, vom stoarce și zeama de la o lămâie întreagă și mai amestecăm puțin.Pasul 5. A venit timpul să întoarcem și ceafa noastră de porc, pe grătar, cu mare grijă. Cu puțin busuioc uscat, vom lua din amestecul de condimente preparat și vom unge carnea pe toată suprafața acesteia. La scurt timp, vom turna peste carne și puțin whiskey. Același lucru vom face și când vom mai întoarce bucata de ceafă de porc, încă o dată.
Pasul 6. În paralel, vom așeza și ceaunul, pentru a prepara cartofii, în care am format o baie de ulei, în prealabil. Vom avea nevoie de 6 cartofi de dimensiuni mai mari, pe care îi vom spăla cu tot cu coajă, pentru ca ulterior să îi tăiem subțire și să îi adăugăm în ceaun.
Pasul 7. Odată ce ceafa noastră delicioasă de porc este gata, o vom transfera pe un tocător de dimensiuni mai mari, iar într-un bol vom scoate și cartofii din ceaun, la mijlocul cărora vom adăuga un strat generos de brânză rasă, dar și deasupra, iar rețeta este gata!
Ceafa de porc cu cartofi prăjiți este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Ciolan de porc, numai bun alături de o porție de cartofi prăjiți și sos!