Rețetă de Empanadas cu carne de vită. Un gust de-a dreptul savuros!

reteta de empanadas cu carne de vita
Rețetă de Empanadas cu carne de vită

Empanadas cu carne de vită reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  empanadas cu carne de vită. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase empanadas cu carne de vită, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Empanadas  cu carne de vită

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  empanadas cu carne de vită, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – o oră

Porții  – 12 bucăți

Ingrediente – Empanadas cu carne de vită

Ingrediente pentru aluat

  • 350 g făină
  • sare (după gust)
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
  • un sfert de cană de apă

Ingrediente pentru umplutură

  • 3 căței de usturoi
  • 2 cartofi mai mari
  • 2 morcovi
  • câteva frunze verzi de țelină
  • o ceapă galbenă mai mare
  • o lingură de ulei de măsline
  • o jumătate de kilogram de carne de vită tocată
  • o lingură de pastă de tomate
  • o linguriță de chimen
  • o linguriță de pudră de chili
  • o jumătate de linguriță de scorțișoară
  • piper negru măcinat (după gust)
  • o jumătate de cană de mazăre congelată

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

empanadas cu carne de vita
Rețetă de Empanadas cu carne de vită[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Tortilla wrap cu falafel și legume proaspete. Mai fresh ca niciodată!

Mod de preparare – Empanadas cu carne de vită

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de pregătirea legumelor pentru preparatul nostru delicios. Așadar, vom avea nevoie de 3 căței de usturoi, pe care îi vom toca mărunt, 2 cartofi mai mari și 2 morcovi, pe care îi vom tăia în cuburi mai mici, dar și câteva frunze verzi de țelină, tot în cubulețe mici, dar și o ceapă galbenă de

dimensiuni mai mari, tăiată tot în cubulețe mici.

Pasul 2.  Între timp, vom pune pe aragaz o tigaie de dimensiuni mai mari, la foc mediu, în care vom adăuga o lingură de ulei de măsline.

Pasul 3.  În ceea ce privește carnea, vom avea nevoie de o jumătate de kilogram de carne de vită tocată, pe care o vom adăuga în tigaie, imediat ce uleiul s-a încins.

Peste carne vom adăuga și cubulețele de țelină, de cartofi, ceapă, dar și morcovi, pe scurt, toate legumele mai puțin usturoiul. Cu ajutorul unei linguri de lemn, vom începe să destrămăm bucata de carne tocată și să o amestecăm cu legumele, iar apoi vom găti toate ingredientele din tigaie, pentru aproximativ 10 minute.

Pasul 4.  După acest interval de timp, în care legumele s-au mai înmuiat, iar carnea s-a mai rumenit, vom adăuga în tigaie și usturoiul tocat, dar și o lingură de pastă de tomate,

o linguriță de chimen, o linguriță de pudră de chili, o jumătate de linguriță de scorțișoară, condimente pe care le vom amesteca, pentru a pătrunde în carnea și legumele aflate în tigaie. Imediat apoi, vom adăuga și piper negru măcinat (după gust). Continuăm să amestecăm și mai gătim pentru încă 5 minute. A venit timpul să adăugăm și o jumătate de cană de mazăre congelată, pe care o vom mai găti în tigaie alături de restul ingredientelor, pentru încă un minut, apoi îndepărtăm tigaia de pe foc, transferăm conținutul într-un bol de dimensiuni mai mari și îl lăsăm să se răcească.

cea mai buna reteta de empanadas
Rețetă de Empanadas cu carne de vită[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețeta de Pui prăjit cu legume, numai bună pentru o seară în care nu ai timp să gătești!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 5.  A venit timpul să ne ocupăm și de prepararea aluatului nostru pentru empanadas, însă nu înainte de a preîncălzi cuptorul la 190 de grade Celsius. Imediat apoi, în robotul de bucătărie vom adăuga 350 de grame de făină, sare (după gust) și le vom mixa puțin, iar apoi vom opri robotul de bucătărie și vom adăuga și 200 de grame de unt, tăiat în cubulețe mici (la temperatura camerei). Mixăm până când vom obține o consistență sfărâmicioasă. Odată obținută, vom adăuga un ou întreg (la temperatura camerei) și un sfert de cană de apă și mixăm, pentru a obține un aluat.

Pasul 6.  Transferăm bucata de aluat pe o suprafață plată, o tăiem în jumătate, pentru a le frământa pe rând. Presărăm făină și începem să-l întindem cu ajutorul unui sucitor, iar când am obținut stratul îndeajuns de potrivit la grosime, vom lua un bol de dimensiuni mai mici, pentru a-l presa peste aluat, astfel încât să obținem cât mai multe cu putință. Ar trebui să obținem aproximativ 12 bucăți.

Pasul 7.  Acum a venit momentul să ne ocupăm de asamblarea preparatului nostru. Așadar, vom lua fiecare bucată de aluat în parte, în interiorul căreia vom adăuga 2 linguri de umplutură, moment în care le vom sigila, presând marginile, iar apoi formând o scurtă împletitură, suprapunând marginea, din loc în loc. Procesul se va repeta până când toate cele 12 empanadas sunt gata.

Pasul 8.  În continuare, vom avea nevoie de o tavă dreptunghiulară de cuptor, peste care vom așeza o hârtie de copt, iar în paralel vom bate un ou întreg într-un bol, pentru a unge cele 12 empanadas, înainte de a intra în cuptor. Așezăm fiecare empanada în tavă, le ungem cu oul bătut. Tava se introduce la cuptor, la o temperatură de 190 de grade Celsius, timp de aproximativ 40 de minute . După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, dar și empanadas din tavă, iar rețeta este gata!

Empanadas cu carne de vită sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de empanadas
Rețetă de Empanadas cu carne de vită[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Paste cu pui și ciuperci. Bune de savurat cu familia!

 


Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Rețeta de Pui prăjit cu legume, numai bună pentru o seară în care nu ai timp să gătești!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies