Tortilla wrap cu falafel și legume proaspete reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepară destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tortilla wrap cu falafel și legume proaspete. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă tortilla wrap cu falafel și legume proaspete, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tortilla wrap cu falafel și legume proaspete
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tortilla wrap cu falafel și legume proaspete, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 40 de minute+ 12 ore pentru năut
Porțîi – 4 persoane
Ingrediente – Tortilla wrap cu falafel și legume proaspete
Ingrediente pentru falafel
- două căni de năut
- apă
- o ceapă galbenă mai mare
- o legătură de pătrunjel și coriandru
- 4 căței de usturoi
- o linguriță de coriandru
- o linguriță de chimen
- un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu
- sare (după gust)
- ulei
Ingrediente pentru tortilla wrap
- câteva lipii
- salată verde
- roșii cherry
- ceapă roșie
- ardei kapia
- pătrunjel proaspăt
- câteva felii de lămâie
- un sos (după preferințe)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
În plus, această rețetă de tortilla wrap cu falafel și salată proaspătă se va realiza în decurs de două zile, pentru că năutul necesită un timp de 12 ore, pentru a se înmuia corespunzător, astfel, ingredientul principal pentru pregătirea falafelului va oferi un gust potrivit preparatului nostru delicios. Haideți
să trecem la treabă!Citește și: Rețetă de Paste cu pui și ciuperci. Bune de savurat cu familia!
Mod de preparare - Tortilla wrap cu falafel și legume proaspete
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de pregătirea unui crocant falafel. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga două căni de năut, ingredient pe care îl vom acoperi cu apă și
Pasul 2. După acest interval de timp, vom lua bolul și vom scurge apa, pentru a rămâne doar cu năutul. Mai departe, vom avea nevoie de o ceapă galbenă mai mare, pe care o vom tăia în bucățele mai mari. Ceapa se va pune în bol, peste năut, iar imediat apoi, vom adăuga și un sfert de ceașcă dintr-o legătură de pătrunjel și coriandru proaspăt tăiate.
Pasul 3. Conținutul obținut se va pune într-un blender, pe care-l vom porni și vom aștepta ca ingredientele să fie mărunțite complet. La scurt timp după ce am realizat acest pas, cu ajutorul unei palete, vom răzui marginile blender-ului și vom adăuga și puțină apă (după preferințe) și continuăm să amestecăm.
Conținutul se va transfera într-un bol de dimensiuni mai mari. Procesul se repetă până când toate ingredientele din bol, au ajuns în acest stadiu.Pasul 4. În bolul respectiv vom adăuga o linguriță de coriandru, o linguriță de chimen, un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu, sare (după gust), iar cu ajutorul unei palete, vom amesteca iar ingredientele, pentru ca toate condimentele adăugate să pătrundă în amestec.
Citește și: Rețetă de Supă cremă de dovleac cu creveți. Gustoasă și rapidă!
Pasul 5. Între timp, vom pune pe aragaz o tigaie de dimensiuni mai mari, în care am format o baie de ulei, pentru a prăji crocantul nostru falafel. Așadar, după ce uleiul s-a încins, vom forma cu mâinile sau cu ajutorul unei linguri, mingi de dimensiuni potrivite, pe care le vom așeza în tigaie și le vom găti la foc mediu.
Pasul 6. Atenție însă! Nu uitați ca din când în când să le mai întoarceți, pentru a se prăji cât mai bine cu putință, pe ambele părți. Când acestea s-au rumenit îndeajuns de mult, le vom transfera pe o farfurie, folosindu-ne de o sită.
Pasul 7. În continuare, vom avea nevoie de câteva lipii, pentru a ne ocupa de asamblarea preparatului nostru final. Așadar, pe aceste lipii, vom așeza prima dată puțină salată verde, alături de câteva roșii cherry tăiate în jumătăți, puțină ceapă roșie feliată, ardei kapia tăiat în feliuțe, la care vom adăuga câteva firicele de pătrunjel proaspăt și câteva felii de lămâie. Se poate servi cu un sos pe deasupra (după preferințe), iar rețeta este gata!
Tortilla wrap cu falafel și legume proaspete este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Pui prăjit cu legume, numai bună pentru o seară în care nu ai timp să gătești!