Supa cremă de dovleac cu creveți reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de supă cremă de dovleac cu creveți. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă supă cremă de dovleac cu creveți, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Supă crem ă de dovleac cu creveți
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de supă cremă de dovleac cu creveți, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!
Timp de pregătire - 12 minute
Timp de preparare - o oră
Timp total - o oră și 20 minute
Porții - 4 persoane
Ingrediente – Supă crem ă de dovleac cu creveți
Ingrediente pentru supa crem ă de dovleac
- un dovleac de dimensiuni potrivite
- o ceapă albă
- ulei de măsline
- 3 căței de usturoi
- scorțișoară
- nucșoară s
- are
- piper negru măcinat
- 4 căni de supă de pui
- smântână
Ingrediente pentru creveți
- 500 g creveți curățați
- ulei de măsline
- sare
- piper negru măcinat
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mod de preparare - Supă crem ă de dovleac cu creveți
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom pregăti dovleacul nostru de dimensiuni potrivite. Îi îndepărtăm capetele, îl tăiem în jumătate, imediat apoi, îi îndepărtăm și coaja, alături de semințe.
Pasul 2. Acum a venit timpul să ne ocupăm și de o ceapă albă mai mare, pe care o vom tăia cât mai mărunt cu putință, dar și de 3 căței de usturoi, pe care îi vom tăia, de asemenea, tot mărunt. În acest timp, vom pune pe foc mediu, o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 2 linguri de ulei de măsline și așteptăm ca uleiul să se încingă.
Pasul 3. În momentul în care uleiul nostru s-a încins, adăugăm cubulețele de ceapă, amestecându-le din când în când, cu o lingură de lemn. Așteptăm ca ceapa să se caramelizeze, timp de aproximativ 10-15 minute. După acest interval de timp, vom adăuga și usturoiul. Atenție însă! Nu trebuie să uitați să amestecați continuu, timp de aproximativ 2 minute, gătind la foc mediu spre scăzut, astfel, usturoiul nu se va arde.
Pasul 4. După acest interval de timp, mai adăugăm și o jumătate de linguriță de scorțișoară, dar și o jumătate de linguriță de nucșoară, moment în care vom continua să amestecăm, timp de câteva minute, pentru ca ulterior să adăugăm și cubulețele de dovleac, alături de o jumătate de linguriță de sare și o jumătate de linguriță de piper negru măcinat.
Citește și: Rețetă de Omletă cu prosciutto. Un mic dejun la îndemâna oricui!
Pasul 5. În momentul în care dovleacul a început să fiarbă, adăugăm și 4 căni de supă de pui. Supa cremă se va lasă la fiert, la foc mic, timp de aproximativ 30 de minute, însă din când în când este nevoie să și amestecăm.
Pasul 6. După cele 30 de minute, vom transfera conținutul nostru din oală, direct într-un blender, peste care vom adăuga un pahar mare de smântână. Mixăm conținutul pentru a obține delicioasa noastră supă cremă de dovleac.
Pasul 7. A venit momentul să ne ocupăm și de pregătirea creveților. Așadar, vom avea nevoie de 500 de grame de creveți curățați. Imediat apoi, îi vom așeza într-un bol de dimensiuni mai mari și îi vom asezona din belșug cu sare și piper negru măcinat (după gust).
Pasul 8. În continuare, vom pregăti tigaia pentru prepararea acestora, prin urmare, o vom așeza pe foc și este nevoie să așteptăm să ajungă la o temperatura ridicată, însă nu mai mult de 5 minute. Imediat apoi, adăugăm puțin ulei de măsline, dar și creveții, rând pe rând. După doar 2 minute, vom începe să întoarcem creveții, cu ajutorul unui clește și îi vom mai lăsa pe foc până când se vor schimba la culoare.
Pasul 9. Supa cremă de dovleac se pune într-un bol, peste care vom turna puțin ulei de măsline, vom așeza creveții, dar și puțină verdeață (opțional), iar rețeta este gata!
Supa cremă de dovleac cu creveți este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Friptură suculentă de porc cu cartofi crocanți la cuptor