Friptura de porc cu legume reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de friptură de porc cu legume. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă friptură de porc cu legume, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Friptură de porc cu legume
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de friptură de porc cu legume, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 40 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Friptură de porc cu legume
- 4 bucăți de carne de porc fără os
- o lingură de ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- o lingură de rozmarin proaspăt tocat
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
- 2 căni de roșii cherry
- 2 cepe roșii
- un sfert de cană de oțet balsamic
- un sfert de cană de supă de pui
- o lingură de miere
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Șnițel de pui cu cartofi prăjiți. Mai bun decât preparatele de tip fast-food!
Mod de preparare - Friptură de porc cu legume
Pasul 1. În primul și-n primul rând, este nevoie să preîncălzim cuptorul la o temperatură de 200 de grade Celsius, pentru ca în momentul în care tava cu deliciosul nostru preparat este gata se cuptor, acesta să dețină temperatura optimă pentru gătit.
Pasul 2. În continuare, vom încinge o lingură de ulei de măsline într-o tigaie de dimensiuni mai mari, la foc mediu spre mare. În tigaie adăugam 2 căței de usturoi tocat mărunt, în prealabil, pe care îl vom găti timp de aproximativ un minut sau până când devine parfumat.
Pasul 3. Odată ce ne-am asigurat că usturoiul nostru este gătit așa cum ne dorim, vom adăuga în tigaie și cele 4 bucăți de carne de porc, fără os, pe care le vom condimenta cu rozmarin proaspăt
Pasul 4. Odată gătite bucățile noastre de porc, le vom transfera într-o tavă de cuptor, dreptunghiulară.
Pasul 5. Separat, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, în care vom amesteca un sfert de cană de oțet balsamic, un sfert de cană de supă de pui și o lingură de miere. Acest amestec se va turna peste bucățile de carne de porc, roșii cherry și ceapa roșie, din tava de cuptor. Puteți opta și pentru alegerea altor tipuri de legume pe care să le așezați în tavă, alături de carnea de porc, însă astăzi vom utiliza doar roșii cherry și ceapă roșie.
Pasul 6. Preparatul se coace la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute sau până când observăm că bucățile de carne de porc sunt gătite corespunzător, iar roșiile și cepele sunt moi și fragede.
Pasul 7. După acest interval de timp, vom scoate bucățile de carne de porc de la cuptor și le vom lăsa se odihnească, timp de câteva minute. Astfel, bucățile calde de carne de porc se pot servi fiind ornate cu rozmarin în plus, dar și alături de roșiile și ceapa din tavă, iar rețeta este gata!
Friptura de porc cu legume este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețeta simplă de Fasole bătută a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”