Fasolea bătută reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă preparată chiar de Alexandra Matei (Creața), de la emisiunea „Păzea, Creața gătește!”?
Aflați din rândurile următoare o rețetă gustoasă de fasole bătută, realizată de Alexandra Matei (Creața), prezentatoarea emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, de pe canalul de YouTube WOWnews și Facebook WOWbiz . În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai uşoară reţetă de fasole bătută, realizată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Fasole bătută- „Păzea, Creața gătește!”
Citește și: Rețetă foarte simplă de Saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de fasole bătută, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!
- Timp de pregătire – 9 ore
- Timp de preparare – 2 ore
- Timp total – 11 ore
- Porții – 4
Ingrediente Fasole bătută- „Păzea, Creața gătește!”
- 500 g fasole boabe
- 50 ml ulei
- 200 g suc de roșii
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță de boia
- 1 linguriță de sare
- piper
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 porţii.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mod de preparare - Fasole bătută- „Păzea, Creața gătește!”
Citește și: Rețetă de Salată orientală a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Te ajutăm să o prepari, pas cu pas!
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de fasolea boabe. Pentru a putea face acest preparat, trebuie să lăsați boabele de fasole să stea la înmuiat în apă rece, 8 ore. De preferat ar fi să le lăsați noaptea, pentru a fi bune de pus la fiert a doua zi. Așadar, puneți la fiert 500 de grame de fasole. Lăsați-o să fiarbă timp de două ore.
Pasul 2. Vom avea nevoie de cuțit pentru a toca mărunt cele două cepe. După ce aţi terminat cu ceapa, tocați şi doi căţei de usturoi.
Pasul 3. Atunci când fasolea fierbe în clocot, trebuie să schimbați apa.
Pasul 4. Turnați uleiul într-o tigaie pentru a căli ceapa şi usturoiul, tocate mărunt. Le lăsați la călit până prind o culoare aurie. Adaugați apoi şi 200 de grame de suc de roşii.
Pe urmă puneți puțină boia, sare şi piper.Pasul 5. Folosiți un blender pentru fasolea fiartă. Păstrați puțină apă fiartă pentru a mai adăuga în compoziție, în cazul în care este mult prea solidă. După a prins textura unui piure, bine omogenizat, adaugați fasolea într-un bol. Pe deasupra puneți sosul pregătit în tigaie.
Fasolea bătută poate fi servită pe o felie de pâine, lipie sau ca fel principal, alături de o salată apetisantă.
Poftă bună!