Rețetă de FRUCTE CONFIATE. Cum le faci exact cum sunt și în comerț

Confierea
Rețetă de FRUCTE CONFIATE. Cum le faci exact cum sunt și în comerț

Fructele confiate se pot face și acasă. Stați liniștite, pentru că și fructele dumneavoastră vor ieși exact ca cele care se găsesc în comerț.

Atunci când aveți poftă de ceva dulce, fructele confiate reprezintă o alternativă mai sănătoasă la dulciurile din comerț. Ca să fiți sigure că știți ce mâncați, puteți face și dumneavoastră acasă fructe confiate. Ies extraordinar de bune!

Cea mai simplă rețetă de fructe confiate

Citeste si: DESCOPERĂ: La ce temperatură se coace checul

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe grâul pentru COLIVĂ

Ce este confierea

Fructele confiate se pot consuma simple, pe post de gustări, sau pot fi adăugate în diverse prăjituri, fursecuri sau chiar în torturi. 

Ce înseamnă, de fapt, un fruct confiat? Ei bine, răspunsul este simplu. Pentru a le confia, fructele trebuie fierte într-un sirop de zahăr

Dacă v-ați hotărât să încercați și dumneavoastră acasă rețeta de fructe confiate, fiți foarte atente să nu le transformați în dulceață!  

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Preparate acasă, aceste fructe sunt mult mai sănătoase, pentru că nu le veți adăuga niciun fel de colorant artificial și nici nu veți exagera cu zahărul. 

Spre deosebire de cele din comerț, fructele confiate preparate acasă vor avea o culoare mai palidă, dar cu siguranță vor fi mai bune pentru silueta și pentru organismul dumneavoastră. 

Ingrediente fructe confiate: 

  • un kg de coajă de portocală, cireșe, vișine, pere, coajă de lâmăie, caise 
  • 1,5 kg zahăr
  • 1,5 litri de apă
  • zeamă de lămâie

Cum se fac acasă fructele confiate

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce poți înlocui AMIDONUL

În primul rând, trebuie să știți că va dura destul de mult, până veți reuși să confiați fructele acasă. Este un procedeu mai migălos, așa că înarmați-vă cu răbdare. 

Dacă alegeți să confiați coji de portocală sau de lămâie, acestea trebuie tăiate în fâșii mai subțiri.

Dacă vreți să confiați cireșe, caise sau vișine, le scoateți sâmburii înainte. 

Cojile de portocală sau fructele se țin în apă rece, cel puțin două zile. Apa trebuie însă schimbată de câteva ori pe zi. După această perioadă, puneți fructele să fiarbă. Cojile trebuie fierte mai mult, până se vor înmuia. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

După aceea, le scurgeți foarte bine și le puneți măcar două ore în apă rece. Stoarceți foarte bine cojile sau fructele de apă. Într-o cratiță antiaderentă, puneți fructele sau cojile și turnați peste ele un sirop, făcut din apă, un kilogram de zahăr și zeamă de lămâie. 

Lăsați totul pe foc mic, până dă în câteva clocote. Apoi, stingeți focul și lăsați compoziția să stea așa, peste noapte. 

fructe confiate preparare

A doua zi, scurgeți siropul, adăugați în el încă 200 de grame de zahăr și puneți-l pe foc, să mai dea în câteva clocote. După aceea, îl turnați peste coji sau peste fructe și puneți din nou pe foc. 

Trebuie să repetați acest procedeu de patru ori, dar fără să mai puneți zahăr. Doar ultima dată când faceți asta, puneți și restul de 300 de grame de zahăr. 

Trebuie să obțineți un sirop ca cel de dulceață. Turnați compoziția fierbinte în borcane, pe care le veți închide ermetic. 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Care este garnitura perfectă pentru friptura de pui. "Combinate în preparate simple, gustoase și cu puține calorii, acestea pot fi totodată o sursă de energie și hidratare"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies