Rețeta de Fursecuri cu gem, la care copiii pot participa cu plăcere!

reteta de fursecuri cu gem
Rețeta de Fursecuri cu gem, la care copiii pot participa cu plăcere

Fursecurile cu gem reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  fursecuri cu gem. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase fursecuri cu gem, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Fursecuri cu gem

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  fursecuri cu gem, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 10 minute

Timp de preparare  – 15 minute

Timp de răcire  – 30 minute

Timp total  – 55 minute

Porții  – 30 bucăți

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ingrediente – Fursecuri cu gem

  • 480 g făină
  • 60 g amidon de porumb
  • sare
  • 230 g unt (la temperatura camerei) 
  • 200 g zahăr granulat
  • 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
  • o esență de vanilie
  • gem de căpșune
  • zahăr pudră

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 30 de fursecuri.

Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.

cea mai buna reteta de fursecuri cu gem
Rețeta de Fursecuri cu gem, la care copiii pot participa cu plăcere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Eclere cu ciocolată. Desertul copiilor chiar și de Crăciun!

Mod de preparare - Fursecuri cu gem

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom așeza o sită, în care vom turna 480 de grame de făină, 60 de grame de amidon de porumb și

o jumătate de linguriță de sare. Toate aceste ingrediente se vor cerne împreună, cu grijă, iar apoi vom îndepărta sita. Amestecăm încă puțin cu ajutorul unui tel, iar apoi lăsăm bolul deoparte.

Pasul 2.  Acum vom avea nevoie de bolul pentru mixer, în care vom adăuga 230 de grame de unt (la temperatura camerei)  și-l pornim pentru a-l destrăma puțin, iar apoi, în timp ce continuăm să mixăm, vom adăuga și 200 de grame de zahăr granulat, treptat, până când se va combina

frumos cu untul.

Pasul 3.  După ce acest aspect a avut loc, iar compoziția noastră s-a mărit, vom opri puțin mixerul, iar cu ajutorul unei palete, vom aduce compoziția de pe margini, în interior și vom continua mixatul, în timp ce adăugăm și 2 ouă întregi (la temperatura camerei) rând, pe rând. După ce ouăle s-au încorporat așa cum ne dorim, vom adăuga în bolul de mixer și amestecul de făină cu amidon de porumb și vom porni mixerul la nivelul cel mai mic.

În momentul în care aluatul a început să se formeze și să se adune pe mixer, vom adăuga și o esență de vanilie, iar abia apoi vom mări nivelul de amestec.

Pasul 4.  Acum că aluatul nostru este gata, este nevoie să-l punem într-o pungă și să-l introducem la frigider timp de aproximativ 20 de minute, pentru a se mai întări și a fi mai ușor de manevrat.

reteta de fursecuri de craciun
Rețeta de Fursecuri cu gem, la care copiii pot participa cu plăcere[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Rețetă de Cheesecake de turtă dulce. Desertul de Crăciun care nu necesită coacere!

Pasul 5.  După acest interval de timp, scoatem aluatul de la frigider, ulterior și din pungă, și-l vom așeza pe o suprafață plată. Vom începe să rupem mici bucățele de aluat, pentru a le transforma în mici mingiuțe, pe care le vom așeza pe tava de copt. În mijlocul fiecărei mingiuțe vom forma un centru, folosindu-ne chiar de degetul nostru. Așadar, cu ajutorul degetului, presați în mijlocul fiecărei mingiuțe, pentru a se forma centrul de care avem nevoie pentru umplutură.

Pasul 6.  În ceea ce privește umplutura, aceste fursecuri se pot umple de obicei cu gem, însă le puteți umple cu orice doriți. În rețeta de astăzi vom folosi gem de căpșune, dar gemul poate varia în funcție de preferințe. Așadar, cu ajutorul unei lingurițe mici, vom lua puțin gem de căpșune și-l vom pune în fiecare centru format din mingiuțele noastre de pe tavă.

Pasul 7.  Tava se introduce la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la o temperatură de 190 de grade Celsius. După acest interval de timp, vom scoate fursecurile de la cuptor, le vom presăra cu zahăr pudră, iar apoi rețeta este gata!

Fursecurile cu gem  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de fursecuri cu gem
Rețeta de Fursecuri cu gem, la care copiii pot participa cu plăcere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Panettone, cozonacul delicios cu origine Italiană



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Rețetă de Eclere cu ciocolată. Desertul copiilor chiar și de Crăciun!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies