Cheesecake-ul de turtă dulce reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de cheesecake de turtă dulce. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos cheesecake de turtă dulce, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Cheesecake de turtă dulce
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de cheesecake de turtă dulce, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de răcire – peste noapte
Timp total – 30 minute+
Porțîi – 10 persoane
Ingrediente – Cheesecake de turtă dulce
Ingrediente pentru blat
- 300 g biscuiți de turtă dulce
- 130 g unt (la temperatura camerei)
Ingrediente pentru umplutură
- 300 ml smântână lichidă
- 750 g cremă de brânză
- 90 g zahăr pudră
- 2 lingurițe de scorțișoară
- o linguriță de praf de ghimbir
- o linguriță de nucșoară
- un praf de cuișoare măcinate
Ingrediente pentru decor (după preferințe)
- câteva merișoare
- zmeură
- bucăți de scorțișoară
- fursecuri
- frișcă
De menționat este faptul
că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 10 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus și să utilizați 2 tăvi.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
În plus, această rețetă de cheesecake de turtă dulce se poate realiza pe parcursul a două zile, în cazul în care vă doriți să se răcească peste noapte sau timp de cel puțin 10 ore.
Citește și: Rețetă de Trufe de ciocolată cu fulgi de cocos, considerate cele mai fine bomboane
Mod de preparare - Cheesecake de turtă dulce
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea bazei noastre pentru cheesecake. Așadar, vom avea nevoie de 300 de grame de biscuiți de turtă dulce, pe care îi vom pune într-un blender de bucătărie, pentru a îi face bucățele, înainte de toate.
Pasul 2. Mai departe, vom avea nevoie de o tavă rotundă (cu fundul detașabil). Compoziția de biscuiți se va turna în tavă, iar cu ajutorul spatule, vom presa baza desertului nostru, cât să se aplatizeze pe toată suprafața tăvii, cât și puțin pe marginile acesteia.
Pasul 3. Acum a venit timpul să ne ocupăm și de umplutura desertului nostru. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 300 de mililitri de smântână lichidă, iar cu ajutorul unui mixer, o vom amesteca, până când se va mări cantitatea.
Citește și: Rețetă de Mere coapte și umplute. Se pot savura cu înghețată!
Pasul 4. Acum, într-un alt bol, de această dată, de dimensiuni mai mari, vom adăuga 750 de grame de cremă de brânză, 90 de grame de zahăr pudră, 2 lingurițe de scorțișoară, o linguriță de praf de ghimbir, o linguriță de nucșoară, un praf de cuișoare măcinate, toate aceste ingredientele se vor amesteca, cu ajutorul unui mixer, până când vom obține o nuanță crem și se vor combina uniform.
Pasul 5. A venit timpul să combinăm cele două conținuturi. Așadar, în bolul nostru în care se află compoziția crem, vom adăuga și spuma de smântână lichidă. Mixăm cele două compoziții, cu grijă, cu ajutorul mixerului, la nivel mic.
Pasul 6. Acum că și compoziția noastră este gata, vom scoate tava de la frigider și o vom turna pe toată. Cu ajutorul unei spatule, vom întinde ușor toată crema noastră, pe toată suprafața bazei de turtă dulce. Tava se va introduce la frigider pentru cel puțin 10 ore sau chiar peste noapte.
Pasul 7. Desertul nostru se poate orna cu câteva merișoare, zmeură, bucăți de scorțișoară, diverse fursecuri, frișcă și multe alte astfel de ornamente delicioase (după preferințe), iar rețeta este gata!
Cheesecake-ul de turtă dulce este gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Cheeseburger. Cel mai suculent burger făcut în casă!