Trufele de ciocolată cu fulgi de cocos reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de trufe de ciocolată cu fulgi de cocos. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase trufe de ciocolată cu fulgi de cocos, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Trufe de ciocolată cu fulgi de cocos
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de trufe de ciocolată cu fulgi de cocos, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 10 minute
Timp de răcire – o oră și 30 minute
Timp total – 2 ore
Porții – 32 bucăți
Ingrediente – Trufe de ciocolată cu fulgi de cocos
Ingrediente pentru trufe
- 350 de grame de chipsuri de ciocolată
- 60 de grame de unt (la temperatura camerei)
- 50 de mililitri de smântână lichidă
- 60 de mililitri de coniac (opțional)
- sare
Ingrediente pentru decor
- fulgi de cocos
- pudră de cacao
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 32 de trufe.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
În plus, această rețetă de trufe de ciocolată cu fulgi de cocos se poate realiza pe parcursul a două zile, în cazul în care vă doriți ca aluatul să se răcească peste noapte.
În caz contrar, puteți urma rețeta inițială și să le lăsați la frigider, doar pentru o oră și 30 de minute.Citește și: Rețetă de Cheeseburger. Cel mai suculent burger făcut în casă!
Mod de preparare - Trufe de ciocolată cu fulgi de cocos
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 350 de grame de chipsuri de ciocolată și 60 de
Pasul 2. Între timp, vom pune pe foc o oală de dimensiuni potrivite, cu apă, iar în momentul în care a ajuns la punctul de fierbere, vom așeza bolul cu ciocolată și unt, iar cu ajutorul unei spatule, vom amesteca, până când se va topi atât untul, cât și ciocolata.
Pasul 3.
Pasul 4. Compoziția se va pune la frigider, timp de cel puțin o oră și 30 de minute, cât să se întărească complet.
Citește și: Rețetă de Chec cu morcov. Un desert ușor de preparat în casă
Pasul 5. Imediat după acest interval de timp, vom scoate bolul de la frigider și ne vom ocupa de asamblarea desertului nostru. Așadar, cu ajutorul unei cupe mai mici de înghețată, vom lua din compoziția din bol și vom începe să formăm mici biluțe, pe care le vom așeza pe o tavă. Procesul se repetă până când toată compoziția desertului nostru, se va termina.
Pasul 6. Tava se va pune la frigider, pentru ca trufele noastre să se întărească și mai bine. În acest interval de timp, vom pune într-un bol de dimensiuni mici, fulgi de cocos, iar în altul, pudră de cacao. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor, împărțim trufele în două părți egale, iar pe unele le vom trece prin fulgii de cocos, iar cealaltă jumătate le vom trece prin pudra de cacao.
Pasul 7. Desertul nostru se poate așeza pe o farfurie, iar rețeta este gata!
Trufele de ciocolată cu fulgi de cocos sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Mere coapte și umplute. Se pot savura cu înghețată!