Kebab, o combinație delicioasă de carne la grătar, legume și condimente aromate. Reinventarea unui clasic culinar prin inovație, arome îndrăznețe și prezentare artistică!

Rețetă de Kebab, o combinație delicioasă de carne la grătar, legume și condimente aromate

Kebabul la grătar cu legume și condimente aromate reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  kebab la grătar cu legume și condimente aromate. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos kebab la grătar cu legume și condimente aromate, preparate exact pe gustul vostru.   

Rețetă de Kebab la grătar cu legume și condimente aromate    

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  kebab la grătar cu legume și condimente aromate, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 15 minute

Timp de preparare  – 15 minute

Timp total  – 30 minute

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – Kebab la grătar cu legume și condimente aromate  

Ingrediente  pentru kebab

  • un kilogram de carne de miel tocată
  • un kilogram de carne de vită tocată
  • o ceapă mare, tocată mărunt
  • o jumătate de cană de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 2 lingurițe de chimion
  • o lingură de coriandru
  • o lingură de boia de ardei
  • o lingură de sare
  • o jumătate de linguriță de piper negru măcinat
  • un sfert de cană de ulei de măsline
  • 8-10 bețe de frigărui

Ingrediente pentru sosul de iaurt

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  • o cană de iaurt grecesc
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • un sfert de cană de mentă proaspătă, tocată mărunt
  • un sfert de cană de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • un sfert de cană de ulei de măsline
  • sare (după gust)
  • piper negru măcinat (după gust)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Rețetă de Kebab, o combinație delicioasă de carne la grătar, legume și condimente aromate [Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Cotlet de porc crocant cu sos, suculentă și aromată

Mod de preparare – Kebab la grătar cu legume și condimente aromate  

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, este nevoie să   înmuiați cele 8-10 frigăruile în apă, timp de cel puțin 30 de minute pentru a preveni arderea lor în timpul gătitului.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de un bol mare, în care vom combina un kilogram de carne de miel tocată, un kilogram de carne de vită tocată, o ceapă mare, pe care am tocat-o mărunt, în prealabil, o jumătate de cană de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, 2 căței de usturoi, 2 lingurițe de chimen, o lingură de coriandru, o lingură de boia de ardei, sare și piper negru măcinat (după gust). Se amestecă bine până când toate ingredientele sunt distribuite uniform.

Pasul 3.  Împărțiți amestecul de carne în porții mici și modelați-le în bucăți alungite, cam de dimensiunea unui cârnat mic, pe care ulterior le vom așeza pe frigărui.

Rețetă de Kebab, o combinație delicioasă de carne la grătar, legume și condimente aromate [Sursa foto: freepik]

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Pasul 4.  Preîncălziți grătarul la foc mediu spre mare. Ungeți bucățile de carne cu ulei de măsline și puneți-le pe grătar. Gătiți aproximativ 10-12 minute, întorcându-le din când în când, până când carnea este rumenită și gătită corespunzător

Pasul 5.     În timp ce kebab-urile se gătesc, pregătiți sosul de iaurt. Așadar, vom avea nevoie de un bol mic, în care vom combina o cană de iaurt grecesc, cu 2 căței de usturoi tocați mărunt, un sfert de cană de mentă proaspătă, tocată mărunt, de asemenea, un sfert de cană de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, dar și alături de un sfert de cană de ulei de măsline, sare și piper negru măcinat (după gust). Se amestecă bine până se omogenizează toate ingredientele.

Pasul 6.  Odată ce kebab-urile sunt gătite, scoateți-le de pe grătar și aranjați-le pe un platou de servire. Serviți cu sosul de iaurt și câteva lipii, iar rețeta este gata!

Kebabul la grătar cu legume și condimente aromate este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

Rețetă de Kebab, o combinație delicioasă de carne la grătar, legume și condimente aromate [Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Pizza cu șuncă, ciuperci și măsline, delicioasă și ușor de făcut acasă



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Pizza cu șuncă, ciuperci și măsline, delicioasă și ușor de făcut acasă. Bucură-te de o explozie de arome cu pizza clasică!

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm