Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche rețeta sa de langoși cu magiun de prune și nucă măcinată.
Chef Roxana Blenche a împărtășit cu urmăritorii săi din mediul online o nouă rețetă. De data aceasta este vorba de langoși cu magiun de prune și nucă măcinată, rețetă pe care a explicat-o în detaliu pe canalul său de YouTube.
„ Astăzi pregătim o rețetă de langoși super simpla care poate fi servita pe post de desert: langoși cu magiun de prune și nucă măcinată! Cunoscut si sub denumirea de scovergi sau turte, acest preparat este delicios și foarte popular în țara noastră .”, a spus chef Roxana Blenche.
Rețeta de langoși cu magiun de prune și nucă măcinată a Roxanei Blenche
Citește și: Sarmale de vară, în foi de varză proaspătă, rețeta Roxanei Blenche. „Este absolut delicios.”
Citește și: Rețeta de plăcinte cu brânză de oaie a Roxanei Blenche. „Niște plăcinte absolut delicioase.”
Ingrediente:
Pentru aluat, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 linguri de sare cu vârf;
- 2 linguri de zahăr;
- 40 g drojdie proaspătă;
- un ou;
- 300 ml de lapte;
- un de kg făină;
- 50 ml ulei de floarea soarelui;
- apă- treptat în funcție de cât cere făina.
Pentru topping, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- magiun de prune;
- nucă proaspăt măcinată.
Mod de preparare:
Chef Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
„ 1. Încălziți puțin laptele şi adăugăți zahărul.
2. Adăugați drojdia şi lăsați să acționeze câteva minute.
3. În bolul de mixer adăugați făina, oul şi laptele cu drojdie.
4. Începeți procesul de frământare, adăugând apă treptat.
5. Adăugați uleiul și sarea.
6. Frământați bine.
7. Transferați aluatul într-un vas și lăsați-l la dospit 1 h.
8. Ungeți masa de lucru cu ulei de floarea soarelui.
9. Întindeți bine aluatul (170 g/langoş) cu ajutorul degetelor (nu se întinde cu sucitorul).
10 Prăjiți langoşii într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui pe ambele părți.
11.
12. Puneți deasupra nuca proaspăt măcinată .”, a spus chef Roxana Blenche pe canalul său de YouTube.
De asemenea, pentru a avea parte de rezultatul dorit, chef Roxana Blenche a venit cu două recomandări importante de care trebuie să ținem cont atunci când pregătim acest desert.
„ Un langoş ar trebui să aibă în jur de 170 g de aluat. Dacă nu vă place nuca proaspăt măcinată puteți să presărați și fulgi de cocos !”, a mai spus chef Roxana Blenche pe YouTube.